Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Savjet dana
 

Tips & tricks

Popis tips & tricks

Dokumenti od 51 do 75 (od ukupno 157)
Stranica 3 / 7

Popis korisnih pomagala

Popis korisnih pomagala Pravni portal IUS-INFO sadrži korisna pomagala. Izračune na čijem se popisu nalaze poveznice na sve izračune koji su trenutno dostupni na portalu. Ispod popisa Izračuni nalazi se i popis s poveznicama na sve zakone i podzakonske propise koji utječu na dostupne izračune.

Detalji...


Filtri za brže pretraživanje odabranih poveznica

Filtri za brže pretraživanje odabranih poveznica Filtri odabranih poveznica pružaju mogućnost da razvrstate odabrane poveznice redosljedom koji Vama najviše odgovara. Moguće je odrediti prikaz izabranihsadržaja označavanjem kvačice u desnom filtru po propisima, savjetima i člancima, mišljenjima i obrascima, sudskoj praksi te dnevnom IUS-INFO-u. Filter česteoznačava najčešće čitane sadržaje koji su podijeljeni po vrsti dokumenta uz prikaz broja pogleda od najviše prema ...

Detalji...


Naslov propisa

Pokraj naslova u zagradi se nalazi broj koji označava koliko verzija redakcijski pročišćenih tekstova ima određeni propis. Uz naslov se nalaze podaci o broju Narodnih novina u kojem je objavljena prva verzija propisa, datum objave osnovne verzije propisa, te podatak o datumu „vrijedi od“ koji označava datum stupanja na snagu trenutno važeće verzije pročišćenog teksta propisa. Plavu podlogom imaju „budući propisi“, kao i propisi „važeći pristupom RH u EU“ kraj kojih ...

Detalji...


Izbor radnog dokumenta sabora po datumu objave

Izbor radnog dokumenta sabora po datumu objave Popis radnih dokumenata Hrvatskog sabora sadrži filtar datum dokumenta koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svake godine, u zagradi se nalazi broj dokumenata donesenih u toj godini, a koji se trenutno nalaze na portalu. Odabirom poveznice godine prikazuje se popis saborskih akata donesenih u toj godini Unutar kategorije pojedine godine možete izabrati kalendarski mjesec u kojem je dokument objavljeno.

Detalji...


Nevažeći status propisa u izborniku brojeva Narodnih novina

Nevažeći status propisa u izborniku brojeva Narodnih novina Ispod pretraživača (padajućeg izbornika) Narodnih novina propisi su podijeljeni u dvije skupine: važeći i budući propisi te nevažeći propisi. U skupini nevažećih propisa nalaze se poveznice na propise na koje su objave iz aktualnog broja Narodnih novina utjecale, a koji su na dan pretrage nevažeći. Uz neke propise pojavljuje se oznaka crvene boje „u obradi“ kojom su označeni propisi koji u trenutku pretrage još ...

Detalji...


Izbor radnog dokumenta sabora po vrsti akta

Izbor radnog dokumenta sabora po vrsti akta Popis radnih dokumenata Hrvatskog sabora sadrži filtar vrsta akta koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored opisa vrste akta, u zagradi se nalazi broj dokumenata te vrste, a koji se trenutno nalaze na portalu. Zakoni su izdvojeni posebno s obzirom na fazu parlamentarne procedure (prvo, drugo, treće čitanje).

Detalji...


Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po izvoru dokumenta

Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po izvoru dokumenta Popis mišljenja i tumačenja sadrži filtar „Izvor“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svakog naziva tijela, u zagradi se nalazi broj mišljenja donesenih od strane izabranog nadležnog tijela, a koja se trenutno nalaze na portalu. Odabirom poveznice jednog od izvora prikazuje se popis mišljenja i tumačenja donesenih od odabranog nadležnog tijela.

Detalji...


Odabir sudskih odluka po datumu

Odabir sudskih odluka po datumu Popis sudskih odluka sadrži filtar „Datum odluke“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svake godine, u zagradi, nalazi se broj odluka donesenih u toj godini, a koje se trenutno nalaze na portalu. Unutar svake godine možete također izabrati kalendarski mjesec u kojem je odluka donesena, sud na kojem je donesena te vrstu odluke.

Detalji...


Popis sudskih odluka

Popis sudskih odluka Popis sudskih odluka sadrži sve odluke koje se nalaze na pravnom portalu IUS-INFO. Odluke su poredane kronološkim redoslijedom uz prikaz broja odluke i kratki sadržaj. S desne strane sučelja nalaze se filtri kojima sužavamo pretragu sudskih odluka po datumu odluke, sudu te vrsti odluke.

Detalji...


Odabir sudskih odluka po sudovima

Odabir sudskih odluka po sudovima Popis sudskih odluka sadrži filtar „Sudovi“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svakog suda, u zagradi, nalazi se broj odluka koje je taj sud donio, a trenutno se nalaze na portalu. Odabirom poveznice pojedinog suda otvara se popis svih odluka toga suda poredanih od najnovije prema najstarijoj.

Detalji...


Poveznice na obrasce i korisne dokumente

Poveznice na obrasce i korisne dokumente Kako bi Vam omogućili lakše snalaženje i pojednostavili pretragu, kod svakog propisa za koji postoje obrasci ili korisni dokumenti u bazi podataka pravnog portala IUS-INFO, s desne strane sučelja propisa nalazi se poveznica na korisne obrasce. Pokraj naziva poveznice nalazi se podatak o broju korisnih obrazaca vezanih za propis koji pregledavate. Važno je napomenuti kako se baze podataka portala IUS-INFO svakodnevno nadopunjuju pa ovaj broj ...

Detalji...


Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – grad

Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – grad Dokumenti sudskih odluka i sentenci sadrže zbirne podatke čija je svrha povezivanje sadržaja iz drugih kategorija kao što su zakoni, podzakonski propisi, sudska praksa, stručni članci i sl. Ova poveznica prisutna je uglavnom u odlukama županijskog suda. Odabirom poveznice gradprikazuje se popis odluka donošenih u tom sjedištu suda odnosno gradu.

Detalji...


Pregledavanje promjena članka po vremenskim razdobljima (verzijama)

Pregledavanje promjena članka po vremenskim razdobljima (verzijama)Iznad prikaza usporedbe verzija članaka omogućeno Vam je da odaberete verzije koje želite usporediti. Ukoliko članak ima više izmjena, odabirom verzija u padajućem izborniku možete usporediti bilo koje dvije verzije. Datumi kraj oznake verzije označavaju razdoblje u kojem je tekst članka bio na snazi s tim sadržajem.

Detalji...


Zbirni podaci stručnog članka

Zbirni podaci stručnog članka Stručni članci objavljeni na pravnom portalu IUS-INFO pored samog teksta članka sadrže i zbirne podatke o članku koji Vam pružaju informaciju o datumu kada je članak objavljen na portalu, autoru članka, o tome sadrži li članak ogledni primjer te broju klasifikacije u registru propisa. Članci mogu sadržavati ogledne primjere ugovora, rješenja, statistike, prijedlozi i sl. Ukoliko članak sadrži ogledni primjer poveznica na isti nalazi se u tekstu ...

Detalji...


Skupna objava stečaja/likvidacije

Skupna objava stečaja/likvidacije Ponekad objava odluke o stečaju/likvidaciji sadrži informacije o više dužnika. Kako biste mogli pristupiti informacijama o pojedinom dužniku, IUS-INFO prikazuje informacije o dužnicima iz skupnih objave i u pojedinačnom obliku, za svakog dužnika posebno. Ukoliko je pojedinačna odluka o stečaju dio skupne objave, istoj možete pristupiti odabirom poveznice u zbirnim podacima pojedinačne odluke.

Detalji...


Izmijenjeni članci propisa

Izmijenjeni članci propisa Svi izmijenjeni članci redakcijski pročišćenog teksta sadrže jasan pregled broja i sadržaja izvršenih promjena. Broj u zagradi s lijeve strane članka predstavlja broj promjena u pojedinom članku od dana donošenja propisa. Jače su osjenčani članci koji imaju promjenu u verziji redakcijski pročišćenog teksta koju pregledavate, dok su članci koji imaju promjenu u nekoj drugoj verziji osjenčani svjetlijom sivom.

Detalji...


Rubrika U središtu

Rubrika U središtu Dokumenti objavljeni u rubrici U središtu članci su pravnog sadržaja čiji su autori urednici pravne redakcije i stručni suradnici pravnog portala IUS-INFO. Tekst često sadrži istaknute poveznice na određene zakone, propise ili sudske odluke, čiji odabir omogućava izravan pristup navedenom dokumentu. Vaše dojmove o pročitanom članku možete zabilježiti na dnu samog dokumenta, na način da članak ocijenite ocjenom od 1 do 5, odabirom zvjezdica.

Detalji...


Sučelje korisnog dokumenta

Sučelje korisnog dokumenta Svaki pojedini korisni dokument objavljen na pravnom portalu IUS-INFO ispod svog naslova sadrži sažetak teme koju obrađuje te cjeloviti dokument u pdf formatu koji se može ispisati na pisaču. Korisni dokumenti sadrže poveznice na zakone, podzakonske propise, međunarodne ugovore odnosno sve ostale sadržaje portala IUS-INFO koji su tematski povezani s pojedinim korisnim dokumentom. Datum dokumenta predstavlja datum kada je dokument kreiran.

Detalji...


Poveznice unutar prikaza promjena članka

Poveznice unutar prikaza promjena članka Odabirom poveznice promjena s lijeve strane članka, prikazuje se zasebno sučelje koje pruža mogućnost uvida u detalje promjena izvršenih u tom članku. Na vrhu sučelja nalaze se podaci o propisu koji trenutno pregledavate: naslov i poveznice na sve objave tog redakcijski pročišćenog propisa. Na desnoj strani nalaze se podaci i poveznice koje možete naći i u dokumentu propisa, dakle: klasifikacija, poveznice na registarske podatke, ...

Detalji...


Dokument propisa

Dokument propisa Dokument propisa (zakona ili općeg podzakonskog propisa) daje Vam uvid u sve važne podatke vezane uz verziju pročišćenog teksta u kojoj se nalazite. U gornjem dijelu sučelja nalaze se alati koje će Vam olakšati brži pristup pojedinom dijelu teksta propisa (odabir poglavlja, članaka i priloga), a s desne strane nalaze se podaci o klasifikaciji i poveznice na daljnje korisne informacije vezane za propis koji pregledavate. Iznad teksta propisa nalazi se traka u kojoj ...

Detalji...


Napomene na člancima i stavcima propisa

Napomene na člancima i stavcima propisa Redakcijski pročišćeni tekstovi objavljeni na pravnom portalu IUS-INFO sadrže sve informacije iz objava Narodnih novina. Napomene su označene žutom podlogom i nalaze se u tekstu ili na kraju redakcijski pročišćenog teksta. Napomene koje se nalaze unutar teksta, ukazuju na poseban datum stupanja na snagu, ukidanje ili prestanak važenja odnosno neku drugu važniju informaciju vezanu za određeni segment.

Detalji...


Službeni pročišćeni tekst propisa

Službeni pročišćeni tekst propisa Pojedini propisi sadrže službeni pročišćeni tekst kojeg je utvrdio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora. Pojedini propisi, za koje je u Narodnim novinama objavljen službeni pročišćeni tekst, sadrže dvostruku numeraciju članaka. Propisi koji sadrže numeraciju prema službenom pročišćenom tekstu s desne strane sučelja imaju i izdvojenu napomenu kojom Vas upozoravamo da se sivo označeni članci odnose na numeraciju...

Detalji...


Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – vrsta odluke

Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – vrsta odluke Dokumenti sudskih odluka sadrže zbirne podatke čija je svrha povezivanje sadržaja iz drugih kategorija kao što su zakoni, podzakonski propisi, sudska praksa, stručni članci i sl. Zbirni podaci sudskih odluka mogu sadržavati poveznicu vrsta odluke. Odabirom poveznice prikazuje se popis svih sudskih odluka izabrane vrste (npr.

Detalji...


Objave propisa na engleskom jeziku

Objave propisa na engleskom jeziku Objave zakona ili podzakonskih propisa mogu sadržavati prijevod na engleski jezik. Prijevodi propisa na engleski jezik su proizvoljni te služe isključivo u informativne svrhe. Ius-Info ne preuzima pravnu odgovornost za točnost i istinitost prijevoda, kao ni za izravne ili neizravne posljedice radnji poduzetih na temelju istih.

Detalji...


Obrasci u dokumentu

Obrasci u dokumentu Tekstovi propisa i drugih dokumenata često sadrže obrasce koje su pročišćene sukladno izmjenama. Ukoliko se u tekstu propisa nalazi obrazac, omogućili smo Vam ispis istoga odabirom poveznice s njegovim imenom, čime se otvara obrazac u PDF obliku.

Detalji...


<<   Prijašnja | Stranica: 1 2 3 4 ... 7 | Sljedeća  >>

Prikaži SVE

Kategorija

Dokument(69)
Izračuni - kalkulatori(10)
Napredna tražilica(8)
Opće informacije(14)
Popis(61)
Poveznice(73)
Promjene članaka(4)
Promjene propisa(7)
Utjecaj na druge propise(7)
Vremenska ljestvica(5)


Vrsta pravnog sadržaja

--(11)
EU sadržaj(8)
Izbor dana(21)
Korisni dokumenti(21)
Korisni obrasci(22)
Lokalna glasila(58)
Međunarodni ugovori(37)
Mišljenja i tumačenja(20)
Najava događaja(21)
Novosti(22)
Objave SL(24)
Podzakonski propisi(80)
Predstečajne nagodbe(3)
Radni dokumenti Sabora RH(21)
Registar propisa(13)
Sentence(27)
Stečajevi i likvidacije(3)
Stručni članci(26)
Sudske odluke(33)
Tips i Tricks(13)
U središtu(22)
Zakoni(78)


Funkcionalnost

Ispis dokumenta(5)
Kalkulacije(10)
Korisnički sadržaj(18)
Povezani dokumenti(38)
Pretraga u dokumentu(63)
Pretraga u popisu(64)


 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite