Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Savjet dana > Utjecaj na druge propise
 

Tips & tricks

Popis tips & tricks

Dokumenti od 1 do 9 (od ukupno 9)
Stranica 1 / 1

Popis propisa na koje utječe izabrani propis

Popis propisa na koje utječe izabrani propis Slijedite li poveznicu utjecaja na druge propise koja se nalazi među registarskim poveznicama, dobit ćete popis svih propisa na koje utječe izabrani propis. Propisi su poredani abecednim redom, a kod svakog možete pronaći poveznicu na zadnju verziju redakcijski pročišćenog teksta kao i na objavu osnovnog teksta propisa. Također možete vidjeti i informaciju o datumu objave osnovnog teksta propisa kao i datum njegovog stupanja na snagu.

Detalji...


Podzakonski propisi doneseni na temelju odabranog zakona

Podzakonski propisi doneseni na temelju odabranog zakona Odaberete li poveznicu „podzakonski propisi“ koja se nalazi u registarskim poveznicama dokumenta zakona, doći ćete do sučelja popisa podzakonskih propisa donesenih na temelju izabranog zakona. Propisi su poredani kronološkim redom s obzirom na datum stupanja na snagu. S desne strane naslova nalazi se oznaka vremenske ljestvice čijim odabirom otvarate sučelje vremenske ljestvice izabranog zakona.

Detalji...


Poveznice u dokumentu sudske odluke

Poveznice u dokumentu sudske odluke Kako bismo Vam omogućili jasniji pregled dokumenta, s desne strane sučelja nalazi se sustav poveznica. Poveznice sadrže aktivne linkove naslova na propise, sentence i stručne članke koji se odnose na pojedinu odluku. Poveznice sentence odnose se na konkretnu sentencu koja je napisana prema toj odluci, dok se poveznica vezana uz stručni članak odnosi na članak koji se referira na tu odluku.

Detalji...


Dokument primarnog zakonodavstva EU

Dokument primarnog zakonodavstva EU Dokument primarnog zakonodavstva EU sastoji se od ključnih podatka EUR-Lexa i cjelovitog prikaza dokumenta. U gornjem lijevom uglu nalaze se relevantni datumi za pojedini dokument ispod čega možete pronaći podatke o CELEX broju, kratki naziv i oznaku službenog lista u kojem je dokument objavljen a u nastavku sadržaj dokumenta. Bez obzira na dio ugovora kojeg pregledavate, uvijek se možete vratiti na sadržaj, cjeloviti tekst ili popis članaka, ...

Detalji...


Poveznice iz članaka propisa na sudsku praksu

Poveznice iz članaka propisa na sudsku praksu Pravni portal IUS-INFO omogućava cjeloviti pregled pravnih informacija povezanih s određenim područjem. Kako biste dobili detaljnije informacije u vezi područja koje Vas zanima, s lijeve strane teksta članka nalaze se poveznice na sentence i sudsku praksu hrvatskih sudova. Odabirom jedne od poveznica istaknutih na lijevoj strani, otvorit će se popis sentenci ili sudskih odluka odabranog suda koje se odnose na taj članak.

Detalji...


Nasljednik propisa

Nerijetko jedan propis biva zamijenjen drugim koji nosi isti naziv i uređuje isto područje primjene. Kako bi korisnici dobili mogućnost uvida u navedene promjene, pravni portal IUS-INFO ima kategoriju nasljednika. Poveznice nasljednika nalaze se s desne strane sučelja odabranog propisa (zakona ili podzakonskog akta).

Detalji...


Popis propisa koji su utjecali na izabrani propis

Popis propisa koji su utjecali na izabrani propis Slijedite li poveznicu promjene propisa koja se nalazi među registarskim poveznicama dobit ćete popis svih propisa koji su utjecali na izabrani propis. U popisu su kronološki poredane objave od najnovije prema starijima. Uz link na objavu propisa koji mijenja izabrani propis možete naći podatke o datumu početka važenja te promjene te kratki opis utjecaja na izabrani propis.

Detalji...


Prethodnik propisa

Nerijetko jedan propis biva zamijenjen drugim koji nosi isti naziv i uređuje isto područje primjene. Kako bi korisnici dobili mogućnost uvida u navedene promjene, pravni portal IUS-INFO ima kategoriju prethodnika. Prethodnik je propis koji je prethodio odabranom propisu i kojeg je odabrani propis ukinuo.

Detalji...


Poveznice zbirnih podataka sudske prakse - klasifikacija

Poveznice zbirnih podataka sudske prakse - klasifikacija Dokumenti sudskih odluka i sentenci sadrže zbirne podatke čija je svrha povezivanje sadržaja iz drugih kategorija kao što su zakoni, podzakonski propisi, sudska praksa, stručni članci i sl. Odabirom poveznice klasifikacije prikazuje se popis svih sudskih odluka odnosno sentenci s tom klasifikacijom. Odabirom poveznice (ZAKO) odnosno (PROP) prikazuje se popis svih zakona odnosno podzakonskih propisa koji su svrstani u tu ...

Detalji...


<<  Prijašnja | Stranica: 1 | Sljedeća  >>

Prikaži SVE

Kategorija

< SviUtjecaj na druge propise

Vrsta pravnog sadržaja

EU sadržaj(1)
Lokalna glasila(5)
Podzakonski propisi(7)
Sudske odluke(1)
Zakoni(7)


Funkcionalnost

Povezani dokumenti(9)
Pretraga u dokumentu(8)


 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite