Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Savjet dana > Poveznice
 

Tips & tricks

Popis tips & tricks

Dokumenti od 1 do 25 (od ukupno 77)
Stranica 1 / 4

Kalendar propisa - sučelje kalendara

Kalendar propisa - sučelje kalendara Propise je moguće pretraživati po kalendaru. Kalendar se nalazi na naslovnici portala i u pravnim sadržajima. Mjesec pregledavanja možete promijeniti odabirom oznaka (< >) s lijeve i desne strane sučelja.

Detalji...


Kalendar propisa - sučelje kalendara

Kalendar propisa - sučelje kalendara Propise je moguće pretraživati po kalendaru. Kalendar se nalazi na naslovnici portala i u pravnim sadržajima. Mjesec pregledavanja možete promijeniti odabirom oznaka (< >) s lijeve i desne strane sučelja.

Detalji...


Brze poveznice na pravne sadržaje

Brze poveznice na pravne sadržaje Naslovnica prikazuje sadržaj dostupan samo pretplatnicima i registriranim korisnicima, a podijeljen je na Izbor dana, Sadržaj portala, Brze poveznice i Korisna pomagala. Izbor dana donosi vam sudsku odluku prema izboru naše pravne redakcije, sadržaj portala sastoji se od direktnih poveznica na najvažnija područja portala (Propisi, Sudska praksa, Međunarodni ugovori, Stručni članci. Slično je is brzim poveznicama koje Vas vode na najčešće ...

Detalji...


Informativni sadržaji naslovnice portala

Informativni sadržaji naslovnice portala Informativni sadržaji naslovnice portala predstavlja područje javno dostupnog sadržaja kojeg možete pregledati bez korisničkog imena i zaporke. Sadrži slijedeće rubrike:U središtu - aktualnosti iz područja prava;Novosti - vijesti iz pravnog i političkog života;Tips & Tricks – upute sa slikama koje objašnjavaju brojne funkcionalnosti portala IUS-INFO;Najava događaja - detaljni pregled seminara i savjetovanja na području RH U gornjem ...

Detalji...


Zaglavlje naslovnog sučelja portala

U desnom gornjem uglu zaglavlja postavljene su prijava za već registrirane korisnike i novi korisnik koji to tek žele postati. U slučaju da ste već prijavljeni na tom mjestu prikazati će se Vaši korisnički podaci U lijevom gornjem uglu zaglavlja, pozicioniran je uočljivi logo crvene boje. U desnom gornjem uglu nalazi se O namasa podacima o trgovačkom društvu i opisom djelatnosti i Podrška korisnicimasa pripremljenim odgovorima na najčešće postavljena pitanja.

Detalji...


Odabir sentenci po prezimenu autora

Odabir sentenci po prezimenu autora Popis sentenci sudova sadrži filtar „Autori“ koji omogućava odabir sentence prema njezinom autoru. Filtar prikazuje slova po abecedi, a uzima se prvo slovo prezimena nekog autora. Slova označena plavom bojom imaju popis autora kojima prezime počinje tim slovom, dok slova označena sivom bojom nemaju popis autora.

Detalji...


Kalendar propisa - sučelje popisa propisa

Kalendar propisa - sučelje popisa propisa Nakon odabira datuma otvara se sučelje popisa propisa. Pri vrhu sučelja nalaze se poveznice na tražilice po zbirkama zakona, podzakonskih propisa, međunarodnih ugovora i lokalnih propisa. Propisi su razvrstani po kategorijama stupanja na snagu propisa, stupanja na snagu promjene propisa (izmjene, dopune i sl.

Detalji...


Broj sudske odluke

Broj sudske odluke Popis svih sudskih odluka s lijeve strane sučelja sadrži poveznicu „Broj odluke“. Broj odluke je sudskom spisu dodijelio pojedini sud. Odabirom te poveznice otvorit će se sudska odluka s odabranim brojem.

Detalji...


Odabir sentenci po datumu

Odabir sentenci po datumu Popis sentenci sudova sadrži filtar „Datum odluke“. Pored svake godine, u zagradi, nalazi se broj odluka donesenih u toj godini, a koje se trenutno nalaze na portalu. Unutar svake godine može se izabrati kalendarski mjesec u kojem je sentenca donesena, sud na kojem je donesena, njezina klasifikacija odnosno pravno područje te prezime autorasentence.

Detalji...


Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po području dokumenta

Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po području dokumenta Popis mišljenja i tumačenja sadrži filtar „Područje“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svake kategorije odnosno područja, u zagradi se nalazi broj mišljenja nadležnih tijela donesenih u toj kategoriji, a koja se trenutno nalaze na portalu. Filtriranje rezultata po području možete kombinirati s filtrima datuma i izvora dokumenta.

Detalji...


Datum sudske odluke

Datum sudske odluke Popis svih sudskih odluka s desne strane sučelja sadrži datum donošenja odluke. Odluke su poredane kronološkim redoslijedom od najnovije prema starijima. Odabirom poveznice datum odluke, kronološki redoslijed mijenja se od starijih prema novijim sudskim odlukama.

Detalji...


Odabir sudskih odluka po vrsti odluke

Odabir sudskih odluka po vrsti odluke Popis sudskih odluka sadrži filtar „Vrsta odluke“. Vrste odluka sadržavaju broj odluka koje se trenutno nalaze na pravnom portalu IUS-INFO i odnose se na tu vrstu odluke. Unutar svake vrste odluke pretraga se može dodatno suziti odabirom godine u kojoj je odluka donesena i suda na kojem je donesena.

Detalji...


Filtar prema klasifikaciji propisa

Filtar prema klasifikaciji propisa Kako bi Vam osigurali brz pristup traženim informacijama i olakšali dobivanje željenog rezultata, s desne strane popisa nalazi se filtar prema klasifikaciji propisa. Svi zakoni, opći podzakonski propisi i međunarodni ugovori razvrstani su u deset osnovnih pravnih područja (registar propisa). Pokraj naziva svake sadržajne cjeline u zagradi možete vidjeti koliko se propisa nalazi pod tom klasifikacijom.

Detalji...


Popisi pravnih sadržaja

U popisu pravnog sadržaja možete pronaći trenutno važeće redakcijski pročišćene tekstove, redakcijske pročišćene tekstove propisa koji su prestali važiti i osnovne tekstove propisa koji će tek u budućnosti stupiti na snagu. Ukoliko redakcijski pročišćeni tekst ima verziju pročišćenog teksta koja će stupiti na snagu u budućnosti, u popisu možete naći trenutno važeću verziju pročišćenog teksta tog propisa, a do buduće verzije možete doći putem vremenske ljestvice...

Detalji...


Odabir sentenci po klasifikaciji

Odabir sentenci po klasifikaciji Popis sentenci sudova sadrži filtar „Klasifikacija“ koji omogućava odabir sentence prema određenoj klasifikaciji. Pravna podloga sentence odnosi se na zakonske i podzakonske propise u skladu s kojima je neka odluka donesena. Unutar svake klasifikacije pretragu možete suziti odabirom pravnog područja podklasifikacije, suda na kojem je donesena, godini donošenja te po prezimenu autorasentence.

Detalji...


Tip stručnog članka

Tip stručnog članka Stručni članci na pravnom portalu IUS–INFO prema svom tipu dijele se na one koji ne sadrže ogledne primjere te na one koji sadrže ogledne primjere Ogledni primjeri su razni ugovori, rješenja, odluke, prijedlozi, pravilnici, sporazumi i sl. tematski vezani uz članak, Nakon odabira tipa članka pretragu možete dodatno suziti prema klasifikaciji, godini te po prezimenu autoračlanka.

Detalji...


Filtar prema godini objave propisa

Filtar prema godini objave propisa Kako bi Vam osigurali brz pristup traženim informacijama i olakšali dobivanje željenog rezultata, s desne strane popisa nalazi se filtar prema godini objave. Ukoliko znate kada je objavljen pravni propis koji tražite, odaberite željenu godinu i dodatno suzite svoju pretragu. Kraj svake godine u zagradi se nalazi broj koji označava koliko propisa objavljenih te godine možete pronaći na portalu IUS-INFO.

Detalji...


Opći podzakonski propisi

Opći podzakonski propisi Podzakonski propisi dijele se na opće i pojedinačne. Opći podzakonski propisi unaprijed reguliraju društveni odnos na apstraktan način, a odnose se na neodređeni broj slučajeva i osoba. Opće podzakonske propise možete pronaći kao redakcijski pročišćene tekstove te su im dodijeljene klasifikacije.

Detalji...


Pregledavanje vremenske ljestvice bez otvaranja dokumenta propisa

Pregledavanje vremenske ljestvice bez otvaranja dokumenta propisa Vremenskoj ljestvici moguće je pristupiti i putem napredne tražilice. Nakon unosa ključnih riječi u naprednu tražilicu prikazuje se popis svih propisa koji sadrže odabrane ključne riječi. Odabirom oznake prikazuje se isključivo vremenska ljestvica pripadajućeg propisa što omogućava uštedu vremena i vrijednosnih bodova.

Detalji...


Filtar prema abecednom redu prvog slova naziva propisa

Filtar prema abecednom redu prvog slova naziva propisa Kako bi Vam osigurali brz pristup traženim informacijama i olakšali dobivanje željenog rezultata, s desne strane popisa nalazi se filtar prema abecednom redu prvog slova naziva propisa (zakon, podzakonski propis, međunarodni ugovor). Ukoliko znate naziv propisa koji tražite, odaberite prvo slovo naslova traženog propisa i na taj način suzite svoju pretragu i brže dođite do željenog rezultata.

Detalji...


Filtri za brže pretraživanje odabranih poveznica

Filtri za brže pretraživanje odabranih poveznica Filtri odabranih poveznica pružaju mogućnost da razvrstate odabrane poveznice redosljedom koji Vama najviše odgovara. Moguće je odrediti prikaz izabranih sadržaja označavanjem kvačice u desnom filtru po propisima, savjetima i člancima, mišljenjima i obrascima, sudskoj praksi te dnevnom IUS-INFO-u. Filter česte označava najčešće čitane sadržaje koji su podijeljeni po vrsti dokumenta uz prikaz broja pogleda od najviše prema ...

Detalji...


Popis korisnih dokumenata

Popis korisnih dokumenata Korisni dokumenti su priručnici, brošure, publikacije, vodiči, programi, smjernice, strategije i slično, doneseni od strane nadležnih institucija ili tijela i objavljeni na pravnom portalu IUS-INFO sa svrhom informiranja korisnika portala. Popis svih dokumenata na pravnom portalu IUS-INFO razvrstan je kronološki od najnovijeg prema najstarijem dokumentu. Popis se može pregledavati po pojedinim godinama objave dokumenata, a unutar godine po mjesecima.

Detalji...


Filtar prema početku važenja propisa

Filtar prema početku važenja propisa Kako bi Vam osigurali brz pristup traženim informacijama i olakšali dobivanje željenog rezultata, s desne strane popisa nalazi se filtar prema godini početka važenja propisa. Ukoliko znate kada je pravni propis koji tražite stupio na snagu, odaberite željenu godinu i dodatno suzite svoju pretragu. Ukoliko propis (zakon, podzakonski propis ili međunarodni ugovor) ima poseban datum stupanja na snagu različit od datuma početka primjene, ovim ...

Detalji...


Odabir stručnih članaka pomoću filtra "datum"

Odabir stručnih članaka pomoću filtra "datum"Stručni članci na pravnom portalu IUS-INFO kronološki su razvrstani prema datumu odnosno godini u kojoj su objavljeni. Odabirom godine pruža se mogućnost izbora mjeseca u kojem je članak objavljen. Nakon odabira godine odnosno mjeseca pretragu stručnih članaka možete dodatno suziti prema klasifikaciji (pravnom području), tipu članka te po prezimenu autora članka.

Detalji...


Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po izvoru dokumenta

Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po izvoru dokumenta Popis mišljenja i tumačenja sadrži filtar „Izvor“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svakog naziva tijela, u zagradi se nalazi broj mišljenja donesenih od strane izabranog nadležnog tijela, a koja se trenutno nalaze na portalu. Odabirom poveznice jednog od izvora prikazuje se popis mišljenja i tumačenja donesenih od odabranog nadležnog tijela.

Detalji...


<<  Prijašnja | Stranica: 1 2 3 4 | Sljedeća  >>

Prikaži SVE

Kategorija

< SviPoveznice

Vrsta pravnog sadržaja

--(3)
EU sadržaj(3)
Izbor dana(9)
Korisni dokumenti(8)
Korisni obrasci(7)
Lokalna glasila(31)
Međunarodni ugovori(24)
Mišljenja i tumačenja(8)
Najava događaja(10)
Novosti(11)
Objave SL(12)
Podzakonski propisi(36)
Predstečajne nagodbe(2)
Radni dokumenti Sabora RH(10)
Registar propisa(3)
Sentence(9)
Stečajevi i likvidacije(2)
Stručni članci(10)
Sudske odluke(13)
Tips i Tricks(4)
U središtu(10)
Zakoni(34)


Funkcionalnost

Korisnički sadržaj(8)
Povezani dokumenti(9)
Pretraga u dokumentu(33)
Pretraga u popisu(37)


 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite