Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Savjet dana > Dokument
 

Tips & tricks

Popis tips & tricks

Dokumenti od 1 do 25 (od ukupno 69)
Stranica 1 / 3

Ispis pojedinog članka propisa

Ispis pojedinog članka propisa Osim ispisa cijelog dokumenta, IUS-INFO nudi Vam mogućnost ispisa pojedinog članka redakcijski pročišćenog teksta propisa. Ispis članka možete odabrati putem poveznice „Print“ koja se nalazi s lijeve strane prikaza teksta članka. Ispis dokumenta sadrži tekst članka i zbirne podatke: popis objava koje su utjecale na propis do verzije redakcijski pročišćenog teksta koju pregledavate, vremensko razdoblje u kojem propis vrijedi, podatak o važenju ...

Detalji...


Poveznice na obrasce i korisne dokumente

Poveznice na obrasce i korisne dokumente Kako bi Vam omogućili lakše snalaženje i pojednostavili pretragu, kod svakog propisa za koji postoje obrasci ili korisni dokumenti u bazi podataka pravnog portala IUS-INFO, s desne strane sučelja propisa nalazi se poveznica na korisne obrasce. Pokraj naziva poveznice nalazi se podatak o broju korisnih obrazaca vezanih za propis koji pregledavate. Važno je napomenuti kako se baze podataka portala IUS-INFO svakodnevno nadopunjuju pa ovaj broj ...

Detalji...


Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – grad

Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – grad Dokumenti sudskih odluka i sentenci sadrže zbirne podatke čija je svrha povezivanje sadržaja iz drugih kategorija kao što su zakoni, podzakonski propisi, sudska praksa, stručni članci i sl. Ova poveznica prisutna je uglavnom u odlukama županijskog suda. Odabirom poveznice gradprikazuje se popis odluka donošenih u tom sjedištu suda odnosno gradu.

Detalji...


Pregledavanje promjena članka po vremenskim razdobljima (verzijama)

Pregledavanje promjena članka po vremenskim razdobljima (verzijama)Iznad prikaza usporedbe verzija članaka omogućeno Vam je da odaberete verzije koje želite usporediti. Ukoliko članak ima više izmjena, odabirom verzija u padajućem izborniku možete usporediti bilo koje dvije verzije. Datumi kraj oznake verzije označavaju razdoblje u kojem je tekst članka bio na snazi s tim sadržajem.

Detalji...


Zbirni podaci stručnog članka

Zbirni podaci stručnog članka Stručni članci objavljeni na pravnom portalu IUS-INFO pored samog teksta članka sadrže i zbirne podatke o članku koji Vam pružaju informaciju o datumu kada je članak objavljen na portalu, autoru članka, o tome sadrži li članak ogledni primjer te broju klasifikacije u registru propisa. Članci mogu sadržavati ogledne primjere ugovora, rješenja, statistike, prijedlozi i sl. Ukoliko članak sadrži ogledni primjer poveznica na isti nalazi se u tekstu ...

Detalji...


Skupna objava stečaja/likvidacije

Skupna objava stečaja/likvidacije Ponekad objava odluke o stečaju/likvidaciji sadrži informacije o više dužnika. Kako biste mogli pristupiti informacijama o pojedinom dužniku, IUS-INFO prikazuje informacije o dužnicima iz skupnih objave i u pojedinačnom obliku, za svakog dužnika posebno. Ukoliko je pojedinačna odluka o stečaju dio skupne objave, istoj možete pristupiti odabirom poveznice u zbirnim podacima pojedinačne odluke.

Detalji...


Izmijenjeni članci propisa

Izmijenjeni članci propisa Svi izmijenjeni članci redakcijski pročišćenog teksta sadrže jasan pregled broja i sadržaja izvršenih promjena. Broj u zagradi s lijeve strane članka predstavlja broj promjena u pojedinom članku od dana donošenja propisa. Jače su osjenčani članci koji imaju promjenu u verziji redakcijski pročišćenog teksta koju pregledavate, dok su članci koji imaju promjenu u nekoj drugoj verziji osjenčani svjetlijom sivom.

Detalji...


Rubrika U središtu

Rubrika U središtu Dokumenti objavljeni u rubrici U središtu članci su pravnog sadržaja čiji su autori urednici pravne redakcije i stručni suradnici pravnog portala IUS-INFO. Tekst često sadrži istaknute poveznice na određene zakone, propise ili sudske odluke, čiji odabir omogućava izravan pristup navedenom dokumentu. Vaše dojmove o pročitanom članku možete zabilježiti na dnu samog dokumenta, na način da članak ocijenite ocjenom od 1 do 5, odabirom zvjezdica.

Detalji...


Sučelje korisnog dokumenta

Sučelje korisnog dokumenta Svaki pojedini korisni dokument objavljen na pravnom portalu IUS-INFO ispod svog naslova sadrži sažetak teme koju obrađuje te cjeloviti dokument u pdf formatu koji se može ispisati na pisaču. Korisni dokumenti sadrže poveznice na zakone, podzakonske propise, međunarodne ugovore odnosno sve ostale sadržaje portala IUS-INFO koji su tematski povezani s pojedinim korisnim dokumentom. Datum dokumenta predstavlja datum kada je dokument kreiran.

Detalji...


Poveznice unutar prikaza promjena članka

Poveznice unutar prikaza promjena članka Odabirom poveznice promjena s lijeve strane članka, prikazuje se zasebno sučelje koje pruža mogućnost uvida u detalje promjena izvršenih u tom članku. Na vrhu sučelja nalaze se podaci o propisu koji trenutno pregledavate: naslov i poveznice na sve objave tog redakcijski pročišćenog propisa. Na desnoj strani nalaze se podaci i poveznice koje možete naći i u dokumentu propisa, dakle: klasifikacija, poveznice na registarske podatke, ...

Detalji...


Dokument propisa

Dokument propisa Dokument propisa (zakona ili općeg podzakonskog propisa) daje Vam uvid u sve važne podatke vezane uz verziju pročišćenog teksta u kojoj se nalazite. U gornjem dijelu sučelja nalaze se alati koje će Vam olakšati brži pristup pojedinom dijelu teksta propisa (odabir poglavlja, članaka i priloga), a s desne strane nalaze se podaci o klasifikaciji i poveznice na daljnje korisne informacije vezane za propis koji pregledavate. Iznad teksta propisa nalazi se traka u kojoj ...

Detalji...


Napomene na člancima i stavcima propisa

Napomene na člancima i stavcima propisa Redakcijski pročišćeni tekstovi objavljeni na pravnom portalu IUS-INFO sadrže sve informacije iz objava Narodnih novina. Napomene su označene žutom podlogom i nalaze se u tekstu ili na kraju redakcijski pročišćenog teksta. Napomene koje se nalaze unutar teksta, ukazuju na poseban datum stupanja na snagu, ukidanje ili prestanak važenja odnosno neku drugu važniju informaciju vezanu za određeni segment.

Detalji...


Službeni pročišćeni tekst propisa

Službeni pročišćeni tekst propisa Pojedini propisi sadrže službeni pročišćeni tekst kojeg je utvrdio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora. Pojedini propisi, za koje je u Narodnim novinama objavljen službeni pročišćeni tekst, sadrže dvostruku numeraciju članaka. Propisi koji sadrže numeraciju prema službenom pročišćenom tekstu s desne strane sučelja imaju i izdvojenu napomenu kojom Vas upozoravamo da se sivo označeni članci odnose na numeraciju...

Detalji...


Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – vrsta odluke

Poveznice zbirnih podataka sudske prakse – vrsta odluke Dokumenti sudskih odluka sadrže zbirne podatke čija je svrha povezivanje sadržaja iz drugih kategorija kao što su zakoni, podzakonski propisi, sudska praksa, stručni članci i sl. Zbirni podaci sudskih odluka mogu sadržavati poveznicu vrsta odluke. Odabirom poveznice prikazuje se popis svih sudskih odluka izabrane vrste (npr.

Detalji...


Objave propisa na engleskom jeziku

Objave propisa na engleskom jeziku Objave zakona ili podzakonskih propisa mogu sadržavati prijevod na engleski jezik. Prijevodi propisa na engleski jezik su proizvoljni te služe isključivo u informativne svrhe. Ius-Info ne preuzima pravnu odgovornost za točnost i istinitost prijevoda, kao ni za izravne ili neizravne posljedice radnji poduzetih na temelju istih.

Detalji...


Obrasci u dokumentu

Obrasci u dokumentu Tekstovi propisa i drugih dokumenata često sadrže obrasce koje su pročišćene sukladno izmjenama. Ukoliko se u tekstu propisa nalazi obrazac, omogućili smo Vam ispis istoga odabirom poveznice s njegovim imenom, čime se otvara obrazac u PDF obliku.

Detalji...


Službeni pročišćeni tekst propisa

Službeni pročišćeni tekst propisa Pojedini propisi sadrže službeni pročišćeni tekst kojeg je utvrdio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora. Pojedini propisi, za koje je u Narodnim novinama objavljen službeni pročišćeni tekst, sadrže dvostruku numeraciju članaka. Propisi koji sadrže numeraciju prema službenom pročišćenom tekstu s desne strane sučelja imaju i izdvojenu napomenu kojom Vas upozoravamo da se sivo označeni članci odnose na numeraciju...

Detalji...


Vremenska ljestvica propisa

Vremenska ljestvica propisa Nakon objave izvornog teksta, propisi se nerijetko mijenjaju ispravcima, dopunama, izmjenama ili objavom nekog drugog propisa. U praksi često nije dovoljno znati sadržaj aktualne verzije – potrebno je znati i kako je glasio propis u određenom vremenskom periodu. Broj u zagradi prikazuje koliko se puta propis mijenjao (izmjene i dopune, ispravak, utjecaj drugih propisa i sl.

Detalji...


Izvor aktualnih novosti

Izvor aktualnih novosti Aktualne novosti preuzimamo od Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) te službenih internetskih stranica Ministarstva pravosuđa, Vlade Republike Hrvatske i dr.Filtar Izvor nalazi se na desnoj strani sučelja te odabir pojedinog izvora daje uvid u sve objavljene novosti od tog izvora.

Detalji...


Podzakonski propisi doneseni na temelju odabranog zakona

Podzakonski propisi doneseni na temelju odabranog zakona Odaberete li poveznicu „podzakonski propisi“ koja se nalazi u registarskim poveznicama dokumenta zakona, doći ćete do sučelja popisa podzakonskih propisa donesenih na temelju izabranog zakona. Propisi su poredani kronološkim redom s obzirom na datum stupanja na snagu. S desne strane naslova nalazi se oznaka vremenske ljestvice čijim odabirom otvarate sučelje vremenske ljestvice izabranog zakona.

Detalji...


Poveznice zbirnih podataka sudske prakse - klasifikacija

Poveznice zbirnih podataka sudske prakse - klasifikacija Dokumenti sudskih odluka i sentenci sadrže zbirne podatke čija je svrha povezivanje sadržaja iz drugih kategorija kao što su zakoni, podzakonski propisi, sudska praksa, stručni članci i sl. Odabirom poveznice klasifikacije prikazuje se popis svih sudskih odluka odnosno sentenci s tom klasifikacijom. Odabirom poveznice (ZAKO) odnosno (PROP) prikazuje se popis svih zakona odnosno podzakonskih propisa koji su svrstani u tu ...

Detalji...


Objave službenog pročišćenog teksta

Odaberete li poveznicu službeni pročišćeni tekst koja se nalazi u registarskim poveznicama dokumenta propisa, doći ćete do sučelja popisa objava službenih pročišćenih tekstova izabranog zakona. Objave službenih pročišćenih tekstova poredane su kronološki od prve objavljene prema zadnjoj objavljenoj u Narodnim novinama. Službeni pročišćeni tekst integriran je u dokument redakcijski pročišćenog teksta o čemu možete više pročitati OVDJE.

Detalji...


Dokument primarnog zakonodavstva EU

Dokument primarnog zakonodavstva EU Dokument primarnog zakonodavstva EU sastoji se od ključnih podatka EUR-Lexa i cjelovitog prikaza dokumenta. U gornjem lijevom uglu nalaze se relevantni datumi za pojedini dokument ispod čega možete pronaći podatke o CELEX broju, kratki naziv i oznaku službenog lista u kojem je dokument objavljen a u nastavku sadržaj dokumenta. Bez obzira na dio ugovora kojeg pregledavate, uvijek se možete vratiti na sadržaj, cjeloviti tekst ili popis članaka, ...

Detalji...


Najava događaja

Najava događaja Obavijest i podsjetnik o aktualnim seminarima i savjetovanjima možete pronaći u rubrici Najava događaja. Ako se u tekstu najave navode propisi ili zakoni, oni najčešće sadrže i poveznicu čijim odabirom dolazite do teksta propisa. Na dnu dokumenta nalazi se poveznica Detalji o događaju, čijim odabirom imate uvid u objavu na originalnoj internetskoj stranici organizatora događaja.

Detalji...


Najava događaja

Najava događaja Obavijest i podsjetnik o aktualnim seminarima i savjetovanjima možete pronaći u rubrici Najava događaja. Ako se u tekstu najave navode propisi ili zakoni, oni najčešće sadrže i poveznicu čijim odabirom dolazite do teksta propisa. Na dnu dokumenta nalazi se poveznica Detalji o događaju, čijim odabirom imate uvid u objavu na originalnoj internetskoj stranici organizatora događaja.

Detalji...


<<  Prijašnja | Stranica: 1 2 3 | Sljedeća  >>

Prikaži SVE

Kategorija

< SviDokument

Vrsta pravnog sadržaja

EU sadržaj(3)
Izbor dana(10)
Korisni dokumenti(11)
Korisni obrasci(11)
Lokalna glasila(38)
Međunarodni ugovori(16)
Mišljenja i tumačenja(8)
Najava događaja(10)
Novosti(11)
Objave SL(14)
Podzakonski propisi(43)
Predstečajne nagodbe(2)
Radni dokumenti Sabora RH(8)
Registar propisa(4)
Sentence(12)
Stečajevi i likvidacije(2)
Stručni članci(13)
Sudske odluke(15)
Tips i Tricks(5)
U središtu(10)
Zakoni(43)


Funkcionalnost

Ispis dokumenta(4)
Korisnički sadržaj(2)
Povezani dokumenti(27)
Pretraga u dokumentu(62)
Pretraga u popisu(2)


 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite