Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Savjet dana > Mišljenja i tumačenja
 

Tips & tricks

Popis tips & tricks

Dokumenti od 1 do 20 (od ukupno 20)
Stranica 1 / 1

Brze poveznice na pravne sadržaje

Brze poveznice na pravne sadržaje Naslovnica prikazuje sadržaj dostupan samo pretplatnicima i registriranim korisnicima, a podijeljen je na Izbor dana, Sadržaj portala, Brze poveznice i Korisna pomagala. Izbor dana donosi vam sudsku odluku prema izboru naše pravne redakcije, sadržaj portala sastoji se od direktnih poveznica na najvažnija područja portala (Propisi, Sudska praksa, Međunarodni ugovori, Stručni članci. Slično je is brzim poveznicama koje Vas vode na najčešće ...

Detalji...


Zaglavlje naslovnog sučelja portala

U desnom gornjem uglu zaglavlja postavljene su prijava za već registrirane korisnike i novi korisnik koji to tek žele postati. U slučaju da ste već prijavljeni na tom mjestu prikazati će se Vaši korisnički podaci U lijevom gornjem uglu zaglavlja, pozicioniran je uočljivi logo crvene boje. U desnom gornjem uglu nalazi se O namasa podacima o trgovačkom društvu i opisom djelatnosti i Podrška korisnicimasa pripremljenim odgovorima na najčešće postavljena pitanja.

Detalji...


Rezultati napredne tražilice – popis svih dokumenata

Rezultati napredne tražilice – popis svih dokumenata Rezultate pretraživanja napredne tražilice podijelili smo na tri skupine podataka. U kategoriji Dokument prikazuje se popis svih dokumenataiz svih područja portala IUS-INFO koji sadrže odabranu ključnu riječ. Područja pretrage možete suziti ili proširiti izborom jedne ili više kučica u padajućem izborniku s desne strane sučelja prikazanih rezultata.

Detalji...


Rezultati napredne tražilice – najčešće odabrani slični pojmovi

Rezultati napredne tražilice – najčešće odabrani slični pojmovi Rezultate pretraživanja napredne tražilice podijelili smo na tri skupine podataka. Izdvojeni dokumenti pri dnu sučelja odnose se na Vaš upit odnosno ključnu riječ upisanu u naprednu tražilicu, a prikazuju pretraživanja povezana s Vašim upitom. To su prijedlozi sličnih pojmova odnosno ključnih riječi upisanih u naprednu tražilicu od drugih korisnika portala IUS-INFO koji su postavili isti upit (ključnu riječ)...

Detalji...


Rezultati napredne tražilice – najčešće odabran sadržaj

Rezultati napredne tražilice – najčešće odabran sadržaj Rezultate pretraživanja napredne tražilice podijelili smo na tri skupine podataka. Izdvojeni dokumenti pri vrhu sučelja odnose se na Vaš upit odnosno ključnu riječ upisanu u naprednu tražilicu. To su prijedlozi dokumenata odabranih od samih korisnikaportala IUS-INFO koji su naprednoj tražilici postavili isti upit (ključnu riječ) kao i Vi.

Detalji...


Napredna tražilica

Napredna tražilica Napredna tražilica omogućava pretraživanje baze podataka po ključnim riječima na cijelom portalu. Tijekom pretraživanja po ključnim riječima postoji mogućnost sužavanja pretrage na određena područja (filtar „izaberite područje“), odnosno prema vrsti dokumenta. Primjerice, ako želite pregledati odluke Vrhovnog suda i stručne članke koji sadrže određene ključne riječi, odstranite kvačicu iz „IUS-INFO“ te kvačicom označite samo „Odluke - ...

Detalji...


Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po području dokumenta

Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po području dokumenta Popis mišljenja i tumačenja sadrži filtar „Područje“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svake kategorije odnosno područja, u zagradi se nalazi broj mišljenja nadležnih tijela donesenih u toj kategoriji, a koja se trenutno nalaze na portalu. Filtriranje rezultata po području možete kombinirati s filtrima datuma i izvora dokumenta.

Detalji...


Filtri za brže pretraživanje odabranih poveznica

Filtri za brže pretraživanje odabranih poveznica Filtri odabranih poveznica pružaju mogućnost da razvrstate odabrane poveznice redosljedom koji Vama najviše odgovara. Moguće je odrediti prikaz izabranih sadržaja označavanjem kvačice u desnom filtru po propisima, savjetima i člancima, mišljenjima i obrascima, sudskoj praksi te dnevnom IUS-INFO-u. Filter česte označava najčešće čitane sadržaje koji su podijeljeni po vrsti dokumenta uz prikaz broja pogleda od najviše prema ...

Detalji...


Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po izvoru dokumenta

Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po izvoru dokumenta Popis mišljenja i tumačenja sadrži filtar „Izvor“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svakog naziva tijela, u zagradi se nalazi broj mišljenja donesenih od strane izabranog nadležnog tijela, a koja se trenutno nalaze na portalu. Odabirom poveznice jednog od izvora prikazuje se popis mišljenja i tumačenja donesenih od odabranog nadležnog tijela.

Detalji...


Popis mišljenja i tumačenja nadležnih tijela u RH

Popis mišljenja i tumačenja nadležnih tijela u RH U ovoj rubrici objavljujemo mišljenja ministarstva i drugih upravnih tijela, u vezi primjene zakona i drugih propisa iz područja od javnog interesa za Republiku Hrvatsku. U skladu s uputama ministarstava, mišljenja su neobvezujuća te u njima sadržana tumačenja ne mogu prejudicirati tijek i ishod određenih postupaka. Mišljenja i tumačenja mogu poslužiti isključivo kao pomoćni materijal pri pojašnjenju određenih pitanja koja se ...

Detalji...


Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po datumu objave dokumenta

Izbor mišljenja i tumačenja nadležnih tijela po datumu objave dokumenta Popis mišljenja i tumačenja sadrži filtar „Datum dokumenta“ koji se nalazi s desne strane sučelja. Pored svake godine, u zagradi de nalazi broj mišljenja nadležnih tijela donesenih u toj godini, a koja se trenutno nalaze na portalu. Unutar svake godine možete izabrati kalendarski mjesec u kojem je mišljenje objavljeno.

Detalji...


Dokument mišljenja odnosno tumačenja nadležnog tijela

Dokument mišljenja odnosno tumačenja nadležnog tijela Dokument mišljenja odnosno tumačenja nadležnog tijela prikazuje cjeloviti tekst pojedinog mišljenja te zbirne podatke. Odabirom jedne od izdvojenih poveznica prikazuje se popis dokumenta mišljenja i tumačenja svrstanih u odabranu kategoriju S obzirom na izmjene zakonodavnog okvira potrebno je obratiti pažnju na mjesec izrade mišljenja te na zakonodavstvo koje je u tom trenutku na snazi. Savjetujemo Vam da pri korištenju svakog ...

Detalji...


Obrasci u dokumentu

Obrasci u dokumentu Tekstovi propisa i drugih dokumenata često sadrže obrasce koje su pročišćene sukladno izmjenama. Ukoliko se u tekstu propisa nalazi obrazac, omogućili smo Vam ispis istoga odabirom poveznice s njegovim imenom, čime se otvara obrazac u PDF obliku.

Detalji...


Tražilica unutar dokumenta

Tražilica unutar dokumenta Na vrhu sučelja trenutno otvorenog dokumenta nalazi se tražilica koja omogućava traženje pojedinih riječi unutar dokumenta. Ukoliko upišete riječ u tražilicu i kliknete na oznaku olovke sa strane, u cijelom tekstu dokumenta označit će se tražena riječ žutom podlogom. Sve riječi koje sadrže korijen riječi „zakon“ bit će posebno istaknute.

Detalji...


Odabrane poveznice (favorites)

Odabrane poveznice (favorites)Dokumente koje često koristite možete izdvojiti kako biste do njih imali olakšani pristup. Odabirom zvjezdice u gornjem desnom uglu sučelja, moguće je pohraniti odabrani dokument u mapu odabrane poveznice (favorites). Datum odabira označava vrijeme kad je dokument spremljen u favorite, te je isti moguće ukloniti s popisa odabirom crvenog simbola X. Propise u popisu možete razvrstati prema izabranim sadržajima, vrsti propisa i datumu odabira.

Detalji...


Ispis dokumenta

Ispis dokumenta Osim pregledavanja informacija na samom portalu, IUS-INFO korisnicima pruža mogućnost ispisa dokumenata. Nakon odabira ispisa, dokument se otvara u novom prozoru u obliku Portable Document Formata (PDF). Ukoliko želite ispis dokumenta u kojem su posebnom bojom oznaćene promjene u verziji koju pregledavate, odaberite simbol .

Detalji...


Spremanje propisa u favorite

Spremanje propisa u favorite Ekonomičnost i efikasnost pregledavanja sadržaja na pravnom portalu IUS-INFO znatno je uvećana zahvaljujući alatima dostupnima u kategoriji MOJ IUS-INFO. Dokumente koje često koristite možete izdvojiti kako biste do njih imali olakšani pristup. Odabirom zvjezdice u gornjem desnom uglu sučelja, moguće je sačuvati odabrani dokument u mapu odabrane poveznice.

Detalji...


Informacije u dokumentu za ispis

Ispis dokumenta sadrži tekst i zbirne podatke propisa: popis objava koje su utjecale na propis do verzije redakcijski pročišćenog teksta koji pregledavate, vremensko razdoblje u kojem verzija vrijedi, podatak o važenju verzije te poveznicu na dokument na portalu IUS-INFO Ukoliko je u ispisu verzije redakcijski pročišćenog teksta u podacima vrijedi/primjena naznačeno vremensko razdoblje, znači da propis ima verziju redakcijski pročišćenog teksta koja se nastavlja na verziju koju ...

Detalji...


Veličina slova teksta

Veličina slova teksta Pravni portal IUS-INFO korisnicima pruža mogućnost da prilagode preglednost teksta vlastitim potrebama. Veličinu slova teksta moguće je povećati ili smanjiti odabirom oznaka u gornjem desnom uglu. Veličinu slova teksta pojedinog propisa moguće je povećati ili smanjiti odabirom oznaka u gornjem desnom uglu.

Detalji...


Firefox preglednik traži lozinku za ispis dokumenta u PDF-u - rješenje

Firefox preglednik traži lozinku za ispis dokumenta u PDF-u - rješenje Zaprimili smo znatan broj Vaših upita zbog problema s ispisom dokumenata na portalu IUS INFO. Ukazali ste nam na nemogućnost ispisa dokumenta zbog toga što Vas sustav traži lozinku. Ove tehničke poteškoće nisu uzrokovane od strane portala IUS INFO već su povezane s postavkama Vašeg Internet preglednika.

Detalji...


<<  Prijašnja | Stranica: 1 | Sljedeća  >>

Prikaži SVE

Kategorija

Dokument(8)
Napredna tražilica(4)
Opće informacije(2)
Popis(9)
Poveznice(8)


Vrsta pravnog sadržaja

< SviMišljenja i tumačenja

Funkcionalnost

Ispis dokumenta(3)
Korisnički sadržaj(5)
Pretraga u dokumentu(4)
Pretraga u popisu(10)


 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite