c S
Dnevne novosti

Philip Gordon u posjetu Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Kosovu

13.06.2011 07:10 WASHINGTON/ZAGREB, 10. lipnja 2011.(Hina), Pomoćnik američke državne tajnice za europska i euroazijska pitanja Philip Gordon posjetit će Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kosovo od 13. do 17. lipnja kako bi iskazao potporu Sjedinjenih Država svim zemljama jugoistočne Europe dok grade napredna, mirna i demokratska društva, na putu prema svome pravom mjestu punopravnih članica europske i euro-atlantske zajednice, priopćio je u petak State Department.
Tijekom posjeta Bosni i Hercegovini 13. i 14. lipnja, Gordon će održati govor o američkoj politici u jugoistočnoj Europi, na konferenciji pod nazivom "Zapadni Balkan: napredak, stagnacija ili regresija?" koju su u Sarajevu organizirali Centar za transatlantske odnose sveučilišta Johns Hopkins SAIS iz Washingtona i Zaklada Amerika-Bosna.

Gordon će se u Sarajevu sastati s čelnicima vlade i drugim predstavnicima političkog života BiH. Od 15. do 17. lipnja posjetit će Srbiju, Kosovo i Hrvatsku, gdje će se sastati s visokim vladinim dužnosnicima i društvenim čelnicima kako bi raspravljali o pitanjima od zajedničkog interesa, navodi se u priopćenju State Departmenta.

Philip Gordon je pomoćnik za Europu američke državne tajnice Hillary Clinton od svibnja 2009. Od 2000. do 2009., bio je viši suradnik Brookings Instituta u Washingtonu, specijaliziran za pitanja europske i američke vanjske politike.

U administraciji bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Gordon je bio direktor za europske poslove Vijeća za nacionalnu sigurnost.