c S
Dnevne novosti

Josipović očekuje uvjerljivu podršku građana na referendumu za EU

20.06.2011 07:10 ŠIBENIK, 19. lipnja 2011.(Hina), Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je za posjeta Šibeniku kako vjeruje da će referendum o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji završiti uvjerljivom potporom građana.
"Najmanje što očekujem je prva brojka šest ili sedam, dakle, preko 60 pa i preko 70 posto podrške na referendumu", rekao je hrvatski predsjednik.

Izrazio je uvjerenost da se dobrim pristupom i informiranjem građana o EU može takav rezultat i ostvariti.

"Važno je da rezultat ne bude minimalan nego uvjerljiv, jer to znači nastavak reformi i borbe za bolju i europsku Hrvatsku", izjavio je Josipović.

Hrvatski predsjednik jutros je posjetio benediktinski samostan sv. Luce u centru Šibenika.

Razgledajući crkvicu sv. Luce, primijetio je nedavno obnovljene povijesne orgulje nepoznatog graditelja iz 17. stoljeća te je sjeo za njih i sestrama benediktinkama zasvirao.

Nakon toga benediktinke su hrvatskog predsjednika odvele u obilazak jednog od najstarijih samostana u Šibeniku koji se već godinama obnavlja i restaurira sredstvima iz benediktinskih europskih fondova, ali i donacijama.

Predsjednik Josipović popio je i kavu sa šibenskim kulturnjacima, ravnateljima javnih ustanova u kulturi te predstavnicima gradskih i županijskih vlasti.

Predsjednik Republike Ivo Josipović zadržao se danas u Šibeniku, nakon što je sinoć otvorio 51. Međunarodni dječji festival, kojem je pokrovitelj.