c S
Dnevne novosti

Josipović primio izaslanstvo UCLA-e i Sveučilišta u Zagrebu

21.06.2011 07:08 ZAGREB, 20. lipnja 2011.(Hina), Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo kalifornijskog Sveučilišta u Los Angelesu (UCLA) i Sveučilišta u Zagrebu povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji između dva sveučilišta, priopćio je u ponedjeljak Ured predsjednika.
Suradnju dvaju sveučilišta inicirao je Josipović prilikom prošlogodišnjeg posjeta Los Angelesu kad se sastao i s predstavnicima UCLA-a koji su izrazili želju za jačim vezama i formaliziranjem suradnje na institucionalnoj razini.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš istaknuo je kako su na zagrebačkom Sveučilištu počašćeni suradnjom s uglednim američkim sveučilištem i kako je današnji krovni sporazum polazni dokument za razvoj konkretnih oblika suradnje, od zajedničkog rada na istraživačkim projektima do razmjene studenata, stoji u priopćenju.

"Današnji sporazum ojačat će veze između dvaju sveučilišta", izjavio je rektor UCLA-e Gene Block, dodajući kako udaljenost u kilometrima nije prepreka za zajedničku suradnju, kaže se u priopćenju.

Također je pozvao Josipovića da prilikom sljedećeg posjeta Sjedinjenim Državama održi nekoliko predavanja studentima na njihovom sveučilištu.

Josipović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma te izrazio nadu da će on donijeti i konkretne rezultate u skorijoj budućnosti, navodi se u priopćenju.