c S
Dnevne novosti

Plenković s nositeljima informiranja javnosti o EU-u

29.06.2011 07:11 ZAGREB, 28. lipnja 2011.(Hina), Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sastao se u utorak s ključnim nositeljima komunikacijskih aktivnosti usmjerenih na informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Na sastanku su sudjelovali glavni pregovarač Vladimir Drobnjak, članovi pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Ureda za udruge, Agencije za regionalni razvoj, SDURF-a, predsjednici i tajnici Županijskih savjeta za europske integracije i koordinatori za Komunikacijsku strategiju tijela državne uprave.

Državni tajnik Plenković predstavio je planiranu dinamiku u vezi s potpisivanjem Ugovora o pristupanju te provedbom referenduma o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju. Naglasio je potrebu intenziviranja komunikacijskih aktivnosti te važnost uloge županijskih savjeta za europske integracije, tijela državne uprave, HGK i HOK, kao i nevladina sektora u informiranju građana o procesu pristupanja, kaže se u priopćenju. Predstavnici županijskih savjeta za europske integracije iznijeli su pregled aktivnosti koje provode na lokalnoj razini te izazove s kojima se pritom susreću.

Istaknuli su potrebu intenzivnijeg informiranja pojedinih ciljnih skupina, posebice gospodarstvenika, poduzetnika i ruralnog stanovništva, te medijskog praćenja poduzetih aktivnosti. Državni tajnik Plenković zahvalio je predstavnicima županija na naporu koji ulažu u svrhu objektivnog informiranja o raznim pitanjima iz područja pregovora. Dogovoren je nastavak suradnje kao i uključivanje pregovarača u novi ciklus predavanja i okruglih stolova te gostovanja na lokalnim televizijskim i radio postajama, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.