c S
Dnevne novosti

Vlada: javnosti dostupna pregovaračka stajališta

30.06.2011 07:17 ZAGREB, 29. lipnja 2011.(Hina), Hrvatska vlada učinit će dostupnim javnosti pregovaračka stajališta RH za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji kao i izvješća o ispunjavanju obveza iz pojedinih poglavlja pregovora, usvojenih u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora o pristupanju, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

"Slijedom odluke o zatvaranju pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svim poglavljima pregovora – pravne stečevine Europske unije, najavljene u zaključcima Europskog vijeća od 24. lipnja 2011. godine, Vlada Republike Hrvatske učinit će dostupnim javnosti pregovaračka stajališta RH za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i dodatke na pregovaračka stajališta, stoji u Zaključku kojeg je Vlada donijela na današnjoj sjednici", priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Također, javnosti će biti dostupna i izvješća o ispunjavanju obveza iz pojedinih poglavlja pregovora, usvojenih u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, utvrđenih u pregovaračkim stajalištima RH i zajedničkim stajalištima EU za pojedina poglavlja pregovora. Navedeni dokumenti objavit će se na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, dodaje se u priopćenju.