c S
Dnevne novosti

Napolitano i Frattini u službenom posjetu Hrvatskoj

13.07.2011 07:16 ZAGREB/PULA, 12. srpnja 2011.(Hina), Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano u pratnji ministra vanjskih poslova Franca Frattinija dolazi u četvrtak u službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, doznaje se u utorak iz priopćenja Ureda predsjednika.
Dvojica šefova država, kako se doznaje, razgovarat će o najvažnijim pitanjima vezanim za skoro pristupanje Hrvatske Europskoj Uniji, a nakon zatvaranja pristupnih pregovora, te o stanju u međunarodnim odnosima i bilateralnim odnosima.

Tijekom posjeta predsjednik Napolitano susrest će se i s premijerkom Jadrankom Kosor, te s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem i drugim državnim dužnosnicima.

Prethodno najavljen Napolitanov posjet Puli u petak odgođen je zbog "obaveza talijanskog predsjednika vezanih za novi financijski manevar u Italiji i sveobuhvatne situacije koja proizlazi iz toga", priopćila je Talijanska unija u Puli.

Zbog istog se razloga odgađa i koncert koji se tim povodom trebao održati u pulskoj Areni.

Josipović i Napolitano trebali su se u petak sastati s pripadnicima talijanske nacionalne zajednice u povodu 150. obljetnice talijanskog ujedinjenja, 20. obljetnice utemeljenja Republike Hrvatske, prije samog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te u povodu 20. obljetnice osnutka Talijanske unije.

Talijanska unija nada se da bi Napolitano mogao doći u posjet Puli 3. rujna.