c S
Dnevne novosti

Hrvatska i BiH surađivat će na planu sprječavanja sukoba interesa

27.07.2011 07:26 SARAJEVO, 26. srpnja 2011.Hina, Hrvatsko Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa i Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP) uspostavili su u utorak mehanizme konkretne suradnje čiji je cilj učinkovitija provedba domaćih i međunarodnih pravila koja reguliraju kontrolu sukoba interesa te potiču borbu protiv korupcije kod izabranih dužnosnika.
Predsjednik Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa RH Mate Kačan i predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić u Sarajevu su potpisali memorandum o suradnji ta dva tijela kojim je predviđena razmjena svih oblika iskustava u sprječavanju sukoba interesa.

Mate Kačan ovom je prigodom izrazio uvjerenje kako će suradnja biti od obostrane koristi a pritom je istaknuo da iskustva Hrvatske mogu biti od velike koristi SIP-u BiH s obzirom da je tijekom pregovora o pristupanju Europskoj uniji hrvatsko zakonodavstvo svoje odredbe na svim područjima, pa i na planu reguliranja sukoba interesa, moralo uskladiti s propisima koji su na snazi u članicama Unije.