c S
Dnevne novosti

Odluke sa sjednice Vlade RH

29.07.2011 07:26 ZAGREB, 28. srpnja 2011.(Hina), Vlada je na sjednici dala suglasnost društvu Hrvatske autoceste d.o.o. za kreditno zaduženje kod Zagrebačke banke d.d. u Zagrebu, u iznosu od 220.000.000,00 eura, a kredit je namijenjen financiranju „Plana građenja i održavanja autocesta za 2011. godinu“, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.
Također, Vlada je dala državno jamstvo u korist Zagrebačke banke d.d. u Zagrebu za kreditno zaduženje navedenog društva. Osječko-baranjskoj županiji dana je suglasnost za zaduženje kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., u iznosu od 14.493.000,00 kuna, za financiranje kapitalnih projekata.

Dana je suglasnost Ličko-senjskoj županiji za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d. u Zagrebu, u iznosu od 1.750.000,00 kuna, za financiranje kupnje, opremanja i namještanja poslovnog prostora u Senju.

Vlada je donijela Odluku i o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, kojom se utvrđuju uvjeti i način prodaje stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravljaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Agencija za upravljanje državnom imovinom i druga državna tijela.

Naime, Vlada je na sjednici održanoj 2. rujna 2010. donijela Odluku o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojom se utvrđuju uvjeti i način prodaje tih stanova, a s obzirom da je nakon donošenja navedene odluke stupio na snagu Zakon o upravljanju državnom imovinom 1. siječnja 2011., a dana 31. ožujka 2011. godine prestao s radom i Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom, sukladno članku predmetnog zakona, donesena je nova Odluka.

Dana je suglasnost za privremeno postavljanje radnih prostorija i rad službenika granične policije Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Čepikuće-Trebimlja, na državnom području Republike Hrvatske, u razdoblju od 1. do 31. kolovoza 2011., neposredno uz prostorije granične policije Republike Hrvatske, u skladu s režimom predviđenim Ugovorom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima, od 17. lipnja 2002. Vlada je podržala daljnji planirani razvoj projekta Športsko-poslovni kompleks Spaladium centar, na lokaciji Lora u Splitu i prijenos Gradu Splitu dijela nekretnine u k.o. Split te predlaže Gradu Splitu da u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvom obrane i Agencijom za upravljanje državnom imovinom i privatnim partnerom izradi detaljni program i dinamiku svih potrebnih aktivnosti za nastavak realizacije projekta.