c S
Dnevne novosti

Hrvatski i srbijanski MUP zajedno istražuju ubojstvo novinarke

09.08.2011 07:23 ZAGREB, 8. kolovoza 2011.(Hina) Glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović dogovorili su se danas u Rijeci o osnutku zajedničkog tima istražitelja koji će i dalje prikupljati informacije vezane uz ubojstvo srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, s kojim mediji povezuju Dragana Paravinju.

Hrvatski MUP danas je priopćio da će biti zatražen i razgovor s Draganom Paravinjom, koji je u istražnom zatvoru Županijskoga suda u Šibeniku, a mediji ga povezuju s ubojstvom beogradske novinarke tjednika "Duga" koja je pisala o povezanosti kriminala i politike.

Paravinju su vlasti Bosne i Hercegovine nedavno privremeno izručile Hrvatskoj kako bi se protiv njega na šibenskome Županijskom sudu provela istraga zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, za kojom se već dva mjeseca bezuspješno traga. Osim za ubojstvo Antonije Bilić, Paravinju se sumnjiči i za pokušaj silovanja djevojke kod Omiša. U Bosni i Hercegovini nedavno je nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja.

Njegovo izručenje traži i Srbija, gdje je otprije pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog istoga kaznenog djela. Grbić i Veljović u Rijeci su razgovarali o mnogim pitanjima vezanim uz suradnju dviju policija, priopćio je hrvatski MUP. Razgovarali su o zajedničkim aktivnostima na kontaktnoj točki Bajakovo-Batrovci te o uspostavi zajedničkog centra za borbu protiv organiziranoga kriminala.