c S
Dnevne novosti

Sve više libijskih dužnosnika prelazi na stranu pobunjenika

25.08.2011 07:12 DUBAI, 25. kolovoza 2011.(Hina/Reuters), Drugi čovjek libijskih obavještajnih službi i Gadafijev ministar zdravstva izrazili su u srijedu privrženost pobunjeničkim snagama tijekom odvojenih intervjua emitiranih na televiziji Al Arabiya.
Zamjenik ravnatelja libijske obavještajne službe general Khalifah Mohammed Ali i ministar zdravstva Mohammed Hijazi dio su sve većeg broja libijskih dužnosnika koji su prešli na stranu pobunjenika od kada se stanje na bojištu okrenulo u korist protivnika pukovnika Moamera Gadafija i njegove 42-godišnje vladavine.

"Stavio sam se u službu naroda i pozivam generale i vojnike koji su sinovi Libije da se pridruže revoluciji", rekao je general Ali u intervjuu za televizijsku kuću sa sjedištem u Dubaiju koja je objavila da je general napustio svoju dužnost.

U drugom intervjuu kasnije u srijedu Hijazi je rekao da je planirao napustiti Gadafijevo ministarstvo zdravstva za dva mjeseca, da se bojao za svoj život te da su se stvari promijenile ulaskom pobunjenika u Tripoli.

Upozorio je da stanje još uvijek nije lako, unatoč tome što pobunjenici kontroliraju Tripoli.

"Režim ima svoje taktike i trikove te može učiniti svašta. Upozoravam pobunjenike da budu oprezni", rekao je Hijazi, bez dodatnog objašnjenja.