c S
Dnevne novosti

Grčki ministar vanjskih poslova održao predavanje u MVPEI-u

08.09.2011 07:20 ZAGREB, 7. rujna 2011.(Hina), Grčki ministar vanjskih poslova Stavros Lambrinidis održao je u srijedu predavanje u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija o gledištima Grčke na europske perspektive susjednih zemalja u kriznim vremenima, priopćio je MVPEI.
U uvodnom dijelu predavanja, Lambrinidis je još jednom naglasio potporu Helenske Republike Hrvatskoj, njezinim ambicijama pridruživanja u punopravno članstvo u Europskoj uniji, te pritom istaknuo zadovoljstvo postignutim uspjehom Hrvatske na tom putu.

Čestitavši na postignućima, kazao je kako će skorašnje hrvatsko članstvo u Uniji biti zasluženo stečeno.

U nastavku je ministar govorio o europskim vrijednostima, u pogledu odgovornosti, solidarnosti i demokracije, te o financijskoj krizi koja je pogodila ne samo Grčku, već i ostale zemlje u svijetu.

Iznio je gledišta o aktualnoj financijskoj situaciji svoje zemlje, te prenio predviđanja Grčke u narednom razdoblju u pogledu izlaska iz krize.

Lambinidis je na kraju predstavio grčku inicijativu Agenda 2014, te grčka stajališta o aktualnoj situaciji na Bliskom istoku, na sjeveru Afrike, Uniji za Mediteran, te u regiji jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju.