c S
Dnevne novosti

Tusk uručio Kosor Ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u

19.09.2011 07:24 ZAGREB, 17. rujna 2011.(Hina), Poljski premijer Donald Tusk uručio je u subotu u Zagrebu predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor nacrt Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kazavši da bi bio vrlo zadovoljan kada bi taj ugovor bio potpisan u Varšavi, prijestolnici Poljske koja u ovom polugodištu predsjeda Europskom unijom.
Nacrt ugovora na engleskom jeziku uručen je premijerki Kosor na svečanoj konferenciji za novinare koja je započela intoniranjem triju himni - Europske unije, Poljske kao zemlje predsjedateljice EU-a te Hrvatske.

"Ovo je iznimno važan i povijesni trenutak radosti i sreće za sve nas“, rekla je Kosor na konferenciji za novinare, zahvalivši svojem poljskom kolegi što je osobno donio nacrt ugovora u Zagreb te uputivši mu i nekoliko rečenica na poljskom jeziku.

"Hrvatska je danas jedan ogroman korak bliže članstvu u Europskoj uniji", dodala je.

Premijer Tusk naglasio bi bio sretan da ugosti svoju hrvatsku kolegicu u Varšavi te da se u poljskom glavnom gradu potpiše Ugovor o pristupanju.

Zasad se još točno ne zna kada će i gdje ugovor biti potpisan, a osim Varšave spominje se i Bruxelles i to 9. prosinca kada se tamo održava summit šefova država i vlada EU-a.