c S
Dnevne novosti

Josipović na Općoj skupštini UN-a

19.09.2011 07:20 ZAGREB, 16. rujna 2011.(Hina), Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u New Yorku od 19. do 22. rujna ove godine gdje će sudjelovati u radu 66. Opće skupštine Ujedinjenih naroda, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.
Uoči otvaranja Opće skupštine, predsjednik Josipović sudjelovat će na predstavljanju projekta "Partnerstvo za otvorenu vlast" kojeg su pokrenuli SAD i Brazil.

Ovom projektu službeno se pridružila i Republika Hrvatska, a u Zagrebu je ova inicijativa već predstavljena prije dva dana na okruglom stolu u Novinarskom domu.

Predsjednik Josipović prisustvovat će prijemu i druženju kojeg tradicionalno priređuje američki predsjednik prigodom otvaranja redovitog godišnjeg zasjedanja Opće skupštine, a govor predsjednika Josipovića na Općoj skupštini predviđen je u četvrtak 22. rujna.

Očekuje se da će na marginama Opće skupštine hrvatski predsjednik održati bilateralne susrete, među ostalim s glavnim tajnikom UN-a Ban ki-Moonom i predsjednicima Poljske, Latvije, Turske i Finske, kao i niz neformalnih susreta s velikom brojem svjetskih državnika.

Posjet New Yorku, predsjednik Josipović iskoristit će i za susret s iseljenim Hrvatima.