c S
Dnevne novosti

Josipović na skupu Partnerstvo za otvorenu vladu

21.09.2011 07:16 NEW YORK, 21. rujna 2011.(Hina), Predsjednik Ivo Josipović sudjelovao je u utorak na sastanku Partnerstvo za otvorenu vladu, čiji je domaćin bio američki predsjednik Barack Obama, a Hrvatska je tom prigodom i službeno pristupila toj međunarodnoj inicijativi za promicanje transparentnosti, slobode tiska i antikorupcijskih napora.
"Mi smo već u Zagrebu imali okrugli stol gdje se pokazao veliki interes za tu inicijativu. Bili su predstavnici Vlade, oporbe i nevladinih organizacija i čuli smo zanimljive govore", kazao je Josipović. "To našu vladu i vlast čini boljima", dodao je.

Na upit novinara koji prate Opću skupštinu UN-a o stavu Hrvatske oko mogućeg priznanja Palestine, predsjednik Josipović rekao je da se još ne zna kakav će biti zahtjev Palestine, ali je važno da se do rješenja dođe pregovorima.

"Dobro je da pregovori traju. Mi ćemo u svakom slučaju pažljivo pratiti što će se događati", rekao je hrvatski predsjednik.

Josipović će u srijedu prisustvovati otvaranju 66. zasjedanja Opće skupštine UN-a i biti na ručku koji priređuje glavni tajnik Ban Ki-moon, a krajem dana na prijemu američkog predsjednika Baracka Obame u New York Public Library.