c S
Dnevne novosti

Hrvatski sabor počeo 24. sjednicu

29.09.2011 07:26 ZAGREB, 28. rujna 2011.Hina, Hrvatski sabor je počeo 24., posljednju sjednicu u šestom sazivu koja je zakazana do 21. listopada, uz mogućnost produljenja za još tjedan dana.

"Vjerujem da ste nakon ljetne stanke napunili rezerve, napunili baterije i da možemo s većim entuzijazmom krenuti u posljednju sjednicu Sabora u šestom sazivu", poručio je zastupnicima predsjednik Sabora Luka Bebić.

Zamolio ih je da zadnju sjednicu, budući da se do kraja listopada očekuje raspuštanje parlamenta, završe u "mekšoj atmosferi", dostojanstveno i bez uvreda.

"Molim sve zastupnike da raspravljali odrješito, jasno i glasno, ali bez osobnih uvreda, diskreditacija i da to tako i završi", poručio je Bebić.

Zastupnici su utvrdili dnevni red sjednice na kojemu su ukupno 92 točke. S obzirom na obimni dnevni red, Bebić je ranije najavio da će se raspraviti točke koje se ocijene kao prioriteti, a one manje aktualne preskakati.

U sabornici je počelo aktualno prijepodne koje traje oko četiri sata i tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja predsjednici Vlade Jadranki Kosor i članovima vlade.