c S
Dnevne novosti

Josipović: osim političke poruke, Zakon neće osobito koristiti

30.09.2011 07:16 ZAGREB, 29. rujna 2011.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da osim političke poruke neće biti osobite koristi od zakona što ga je hrvatska Vlada uputila Hrvatskome saboru, a kojim se utvrđuje da su ništetni svi pravni akti bivše JNA, i najavio da će predložiti da se to riješi bilateralnim sporazumom.

"Osim jedne političke poruke od ovoga zakona neće biti neke osobite koristi", izjavio je predsjednik Josipović za Hrvatsku televiziju (HTV) komentirajući u Budimpešti prijedlog Zakona o ništetnosti svih pravnih akata bivše JNA, njezinih pravosudnih tijela, pravosudnih tijela bivše SFRJ i pravosudnih tijela Republike Srbije koji se odnose na Domovinski rat u Republici Hrvatskoj i kojima su osumnjičeni, optuženi ili osuđeni hrvatski državljani.

"Moj će prijedlog biti - naravno o tome će na kraju vlada - da se jednim bilateralnim sporazumom definitivno takve stvari otklone", izjavio je predsjednik Josipović koji boravi u službenom posjetu Mađarskoj, a njegova izjava objavljena je u Dnevniku HTV-a.