c S
Dnevne novosti

Bebić: Odnosi Hrvatske i Crne Gore dobri

17.10.2011 07:10 PODGORICA, 16. listopada 2011.(Hina), Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, koji je doputovao u službeni posjet Podgorici, izjavio je za Javni servis TV Crne Gore da su odnosi Crne Gore i Hrvatske dobri i da Hrvatska neće ni na koji način stati na put europskim integracijama Crne Gore.

Bebić je izrazio nadu da Crna Gora neće imati problema prilikom pristupnih pregovora sa EU.

"Ne vidim da u Crnoj Gori ima nekih prevelikih problema koji ne bi mogli biti riješeni u relativno kratkom vremenu pregovaranja, možda kraćem nego Hrvatska. Nadam se da će to biti kraće, mi pregovaramo šest godina uz sve moguće probleme koje smo imali", kazao je Bebić.

Predsjednik Sabora drži da su odnosi dvije zemlje dobri, ali da se gospodarska suradnja treba poboljšati. "Imamo zajednički resurs, a to je Jadransko more.

Mi smo konkurentni u nekom smislu, ali smo komplementarni, jer na europskom tržištu nudimo slične kapacitete, slične mogućnosti i prema tome možemo se upotpunjavati", kazao je Bebić, koji se zauzeo za bolju suradnju na području ugostiteljsko-turističkih djelatnosti i infrastrukture.

Predsjednik Sabora Luka Bebić u ponedjeljak će se susresti sa svojim domaćinom Rankom Krivokapićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore te s ostalim crnogorskim dužnosnicima.