c S
Dnevne novosti

Čobanković: provodi se program gospodarskog oporavka

17.10.2011 07:18 VINKOVCI, 15. listopada 2011.Hina, Hrvatsko gospodarstvo u oporavku je, a već u 2012. godini očekujemo značajniji investicijski zamah i rast BPD-a od oko 2 posto, izjavio je potpredsjednik HDZ-a i Vlade RH, Petar Čobanković, na predstavljanju izbornog programa HDZ-a dužnosnicima županijskog, gradskih i općinskih odbora stranke s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Govoreći o Vladinim gospodarskim rezultatima u protekle četiri godine, Čobanković je u izjavi novinarima kazao kako je sve do 2008. godine u Hrvatskoj bilježen snažan gospodarski rast, uz smanjenje broja nezaposlenih, kao i deficita državnog proračuna s gotovo 5, koliko je iznosio 2003. godine, na 0,9 posto.

"Pretpostavka je bila da u 2010. godini deficit dođe na nulu, ali je 2009. godini došlo do gospodarske krize", rekao je Čobanković, dodajući da nakon razdoblja recesije, Hrvatska sada izlazi iz gospodarske krize provodeći program gospodarskog oporavka.

Na pitanje novinara, kada će građani osjetiti promjenu na bolje u gospodarstvu, ocijenio je da građani "sigurno to već osjećaju". Da nema programa gospodarskog oporavka, da još imamo negativni rast BDP-a onda bi to osjetili u negativnom smislu, kazao je Čobanković, dodavši kako su, nažalost, te promjene još možda nedovoljno vidljive.

No, naglasio je kako je 2011. godina definitivno godina oporavka hrvatskog gospodarstva. Postoje sve pretpostavke da se u 2012. godini u Hrvatskoj prepolovi deficit državnog proračuna, što bi, uz rast BDP od oko 2 posto, bitno dalo bolju gospodarsku sliku Hrvatske, rekao je Čobanković.