c S
Dnevne novosti

Priopćenje sa sjednice Vlade RH

31.10.2011 07:22 ZAGREB, 27. listopada 2011.(Hina), Vlada RH je na sjednici dala suglasnost za sklapanje ugovora odvjetničkom uredu Matrix Chambers koji će biti uključen u stručni tim za pripremu sudjelovanja u arbitražnom postupku u skladu sa Sporazumom o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije.

Donesena je Odluka o imenovanju člana Arbitražnog suda u skladu sa Sporazumom o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije. Također, donesena je Odluka o imenovanju su-zastupnice Republike Hrvatske u postupku pred arbitražnim sudom u skladu sa Sporazumom o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Također, donesena je Uredba o prihvaćanju povećanja kvote Republike Hrvatske u Međunarodnom monetarnom fondu, u skladu s odredbama Rezolucije o 14. općoj reviziji kvota i reformi Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda. Donesena je i Uredba o prihvatu Izmjene i dopune Statuta Međunarodnog monetarnog fonda o reformi Izvršnog odbora, kojom se ukida kategorija imenovanih izvršnih direktora, te se uvodi pravilo izbornosti za sve izvršne direktore.

Donesena je Odluka o sudjelovanju Republike Hrvatske u šestom povećanju upisanog kapitala Razvojne banke Vijeća Europe, prema načelima Rezolucije 386 Upravnog odbora CEB-a, usvojene 4. veljače 2011. godine. Sudjelovanje Republike Hrvatske u povećanju upisanog kapitala iznosi 8.545.000,00 eura, od čega je 956.000,00 eura uplaćenog kapitala i 7.589.000,00 eura nepozvanog kapitala.

Izmijenjen je i dopunjen Zaključak Vlade Republike Hrvatske od 3. kolovoza 2011. godine o pružanju humanitarne pomoći Republike Hrvatske stanovništvu Libije. U Zaključku Vlade Republike Hrvatske, od 3. kolovoza 2011. godine, točka 1. mijenja se i glasi: „Prihvaća se prijedlog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija o poduzimanju potrebnih aktivnosti i koordinaciji djelovanja radi pružanja humanitarne pomoći stanovništvu Libije, sukladno humanitarnim prioritetima uzrokovanim razvojem događaja u Libiji, u obliku lijekova i projekta edukacije o opasnosti od mina, u ukupnoj vrijednosti do 420.000,00 kuna“.

U točki 2 riječi: „Socijalističku Narodnu Libijsku Arapsku Džamahiriju“ zamjenjuje se riječku „Libija“. Točka 3. mijenja se i glasi: „Zadužuje se Hrvatski centar za razminiravanje da uputi dva djelatnika za potrebe obuke libijskih timova na području edukacije o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, u pratnji Zaklade „Hrvatska bez mina“.

Objavljuje se Sporazum o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije u vezi s Nacionalnim programom za Hrvatsku u sklopu Programa IPA – komponenta „Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija“ za 2011. godinu - drugi dio, potpisan u Bruxellesu 11. kolovoza 2011. godine i u Zagrebu 6. listopada 2011. godine.

Vlada Republike Hrvatske upoznata je s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i ministra obrane Kraljevine Belgije o suradnji u području obrane i vojnih odnosa, potpisanim 6. listopada 2011. godine u Bruxellesu. Vlada Republike Hrvatske upoznata je i s Protokolom o razumijevanju između Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ravnateljstva za javnu sigurnost Ministarstva unutarnjih poslova Talijanske Republike o policijskoj suradnji tijekom turističke sezone 2011., potpisanim 21. srpnja 2011. godine u Rimu.

Izmijenjena je Odluka o pokretanju postupka za Sklapanje sporazuma o provedbi Odluke Komisije o dodjeli bespovratne pomoći iz Fonda solidarnosti Europske unije za financiranje izvanrednih mjera u Republici Hrvatskoj nakon katastrofalnih poplava u rujnu 2010. godine.

U Odluci o pokretanju postupka za sklapanje Sporazumima o provedbi Odluke Komisije o dodjeli bespovratne pomoći iz fonda solidarnosti Europske unije za financiranje izvanrednih mjera u Republici Hrvatskoj nakon katastrofalnih poplava u rujnu 2010. godine, od 7. srpnja 2011. godine, naziv Sporazuma u nazivu Odluke i u točki I. mijenja se te u odgovarajućem padežu glasi: „Sporazum o provedbi Odluke Komisije od 19 kolovoza 2011. godine o dodjeli bespovratne pomoći iz fonda solidarnosti Europske unije za financiranje izvanrednih mjera u Republici Hrvatskoj nakon katastrofalnih poplava u rujnu 2010 godine“.