c S
Dnevne novosti

Šimunović na regionalnom sastanku na Kosovu

07.11.2011 07:12 ZAGREB, 4. studenog 2011.(Hina), Državni tajnik hrvatskog Ministarstva obrane Pjer Šimunović nazočio je u petak prvom regionalnom sastanku ministara obrane, održanom u Peći u Republici Kosovo, priopćeno je iz MORH-a.

Na sastanku su, na poziv ministra za Kosovske sigurnosne snage Agima Cekua, sudjelovali ministri obrane ili njihovi izaslanici iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Slovenije, te predstavnici Zapovjedništva američkih snaga za Europu (US EUCOM) i NATO-ovog Savjetničkog tima pri Kosovskim sigurnosnim snagama.

Sastanak je održan pod nazivom "Regionalna suradnja, integracija i uzajamno jačanje sposobnosti“, s ciljem doprinosa stabilnosti u regiji.

Izraženo je zajedničko opredjeljenje za intenziviranje suradnje u regiji, s posebnim naglaskom na potrebu usavršavanja i koordinacije sposobnosti odgovora na krize, navodi se u priopćenju.

Šimunović je potvrdio je predanost Hrvatske snažnoj regionalnoj suradnji, te je naglasio potrebu suradnje usmjerene na konkretne rezultate.

Na marginama sastanka, Šimunović je održao i bilateralne sastanke s Cekuom, te s kontraadmiralom Markom C. Montgomeryjem, zamjenikom direktora za planove, politiku i strategiju Zapovjedništva Američkih snaga za Europu (US EUCOM).