c S
Dnevne novosti

GONG pripremio vodiče za izbore 2011.

11.11.2011 07:10 ZAGREB, 10. studenog 2011.(Hina), Nevladina organizacija GONG za predstojeće parlamentarne izbore pripremila je niz vodiča kako bi se građanima olakšalo razumijevanje izbornog procesa i ostvarivanje biračkog prava.

GONG je tradicionalno na svojim internetskim stranicama (www.gong.hr) u rubrici "izbori 2011." objavio vodiče kroz parlamentarne izbore 2011., kroz financiranje kampanja na parlamentarnim izborima, za kandidiranje na parlamentarnim izborima te vodič kroz popise birača za parlamentarne izbore 2011.

Zbog velikog interesa građana za informacijama o načinu ostvarivanju prava glasa na dan izbora, GONG biračima savjetuje da nazovu svoj ured za opću upravu ili diplomatsko i konzularno predstavništvo RH. Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održavaju se 4. prosinca - u svakoj od 10 izbornih jedinica bit će izabrano 14 zastupnika, pripadnici nacionalnih manjina na biračkom mjestu odlučuju žele li glasati za opću listu ili za kandidate nacionalnih manjina u XII. izbornoj jedinici, a birači iz dijaspore biraju svoja tri zastupnika u posebnoj XI. izbornoj jedinici.