c S
Dnevne novosti

Odluke sa sjednice Vlade

11.11.2011 07:17 ZAGREB, 10. studenog 2011.(Hina), Vlada Republike Hrvatske na sjednici u četvrtak donijela je Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha ulja za loženje srednje do 1 posto S, davanjem u robni zajam, navodi se u priopćenju vladina Ureda za odnose javnošću.

Obnavljanje 1.952.260 kg ulja izvršit će Tvornica šećera Osijek d.o.o. iz Osijeka, kroz robni zajam, na rok povrata najkasnije do 5. prosinca 2012. godine, dodaje se u priopćenju. Izmijenjena je Odluka o dodjeli koncesije za zahvaćanje voda za potrebe javne vodoopskrbe Javnom poduzeću "Vodovod Hrvatsko primorje" južni ogranak d.o.o. iz Senja. Izmjenama se predlaže smanjenje prava zahvaćanja voda sa sadašnjih 600 l/s, odnosno 12.000.000 m3/godišnje na količinu od 530 l/s, odnosno 10.000.000 m3/godišnje.

Također, donesena je Odluka o dodjeli koncesije za zahvaćanje vode za potrebe javne vodoopskrbe Gradskom komunalnom društvu Komunalac, društvu s ograničenom odgovornošću iz Senja. Kako je gore navedenom izmjenom Odluke Javnom poduzeću "Vodovod Hrvatsko primorje" smanjeno pravo zahvaćanja voda u količini od 70 l/s, odnosno 2.000.000 m3/godišnje, ova razlika dodjeljuje se korisniku koncesije Gradskom komunalnom društvu Komunalac.

Vlada je donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda. U mirovnu misiju UN-a u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) do 31. prosinca 2011. godine uputit će se jedan pripadnik Oružanih snaga, a jednom pripadniku Oružanih snaga koji sudjeluje u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Zapadnoj Sahari (MINURSO) produljuje se sudjelovanje u misiji do 31. prosinca 2011. godine.

U studenome i prosincu 2011. obavit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga koji sudjeluju u mirovnoj misiji UN-a na Golanskoj visoravni (UNDOF) te će se tamo do 31. prosinca 2011. uputiti 93 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Donesena je Odluka o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske na međunarodnoj obučnoj aktivnosti "MK02HR", koja će se održati u Republici Makedoniji od 14. do 17. studenog 2011. godine. Prihvaćeno je Izvješće o provedbi i učinku Zakona o poticanju prodaje stanova, koje je Vladi dostavila Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Izmijenjen je i dopunjen Zaključak o sudjelovanju Republike Hrvatske u Programima Zajednice. Naime, stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora dosadašnji naziv "Programi Zajednice" je izmijenjen te se koristi naziv "Programi Unije" te se u Zaključku riječ "Zajednice" zamjenjuje riječju "Unije". Dopunom se zadužuju tijela državne uprave i osobe navedene u Prilogu I. da za projekte Programa Unije u okviru svoje nadležnosti provode proceduru oslobođenja od plaćanja poreza na dodanu vrijednost pri isporuci dobara i usluga prema odredbama članka 102. točka 6. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost.

Također, potpisani su Memorandumi o razumijevanju za programe Mladi na djelu, Program za cjeloživotno učenje i Interoperabilna rješenja za europsku javnu nabavu te su razriješeni i imenovani dužnosnici nadležni za pojedine Programe Unije u tijelima državne uprave zaduženim za koordinaciju i nadzor provedbe Programa Unije, stoji na kraju priopćenja.