c S
Dnevne novosti

Sindikati se dogovorili s upravom Zračne luke Zagreb

21.11.2011 07:20 ZAGREB, 20. studenog 2011.(Hina), Koordinacija sindikata Zračne luke Zagreb priopćila je kako je u gotovo svim najvažnijim elementima prihvaćen njihov prvi zahtjev vezan uz izmjene i dopune Kolektivnoga ugovora za Zračnu luku Zagreb, a koji vrijedi i za Zračnu luku Zagreb - Ugostiteljstvo i Zračnu luku Zagreb - Trgovinu.

Koordinacija navodi kako je Kolektivni ugovor za Zračnu luku Zagreb potpisan danas u 16 sati te da će za Zračnu luku Zagreb-Ugostiteljstvo i Zračnu luku Zagreb-Trgovinu biti potpisani u ponedjeljak, 21. studenoga .

Zato se, kako ističu, druga faza štrajka, predviđena za 21. studenoga od 6 do 24 sata odgađa do srijede, 23. studenoga u isto vrijeme, do kada Vlada RH i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture trebaju dati jamstvo da će takve izmjene i dopune Kolektivnog ugovora biti sastavni dio Koncesijskoga ugovora.

Koordinaciju sindikata Zračne luke Zagreb čine Nezavisni strukovni sindikat aerodromskog operativnog osoblja Hrvatske, Sindikat zaposlenika zračnih luka Hrvatske, Sindikat radnika aerodroma Zagreb i Sindikat radnika u operativi Zračne luke Zagreb.