c S
Dnevne novosti

Josipović čestitao hrvatskim pregovaračima s EU

16.12.2011 07:14 ZAGREB, 15. prosinca 2011.(Hina), Uz čestite za "odlično obavljen posao" hrvatski predsjednik Ivo Josipović poželio je svim sudionicima hrvatskih pregovora s EU da "trijumfalno odrade i referendum", kako bi Hrvatska polovicom 2013. ušla u EU.

Josipović je u četvrtak priredio primanje za članove pregovaračke skupine i sve ostale stručnjake koji su bili uključeni u proces pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Nakon uspješno završenih pregovora, Hrvatska je 9. prosinca potpisala pristupni sporazum koji moraju ratificirati parlamenti 27 zemalja članica.

Prije toga u Hrvatskoj će se održati referendum, kako bi Hrvatska u Uniju ušla 1. srpnja 2013. "Čestitam vam za odlično obavljen posao", i želim "da trijumfalno odradimo referendum" te da "brzo odradimo ratifikacijski proces" kako bi Hrvatska "1. srpnja 2013. ušla u EU", rekao je Josipović.

Po njegovim riječima, Hrvatska je približavanjem EU postala "bolja i kvalitetnija država i bolje i kvalitetnije društvo". "EU je mogućnost za sve nas", rekao je i naglasio da "Hrvatska treba iskoristiti tu priliku".

Hrvatska premijerka na odlasku Jadranka Kosor priredila je u srijedu primanje u Banskim dvorima za sve koji su bili uključeni u proces pregovora za pristupanje Hrvatske EU-u.