c S
Dnevne novosti

Laburisti započeli s pripremama za treću sjednicu Sabora

04.01.2012 07:12 ZAGREB, 3. siječnja 2012.(Hina), Klub zastupnika Hrvatskih laburista - Stranke rada je započeo s pripremama za treću sjednicu Hrvatskog sabora izrazivši nadu da će nova parlamentarna većina biti više naklonjena prema oporbi nego što je to bio slučaj u prošlom sazivu Sabora, izjavio je predsjednik stranke Dragutin Lesar nakon sjednice Kluba zastupnika.

Lesar je kazao kako su odlučili započeti s radom kako bi se pripremili za treću sjednicu Sabora za koju očekuju da bi mogla započeti 18. siječnja, dodavši kako su izdvojili nekoliko tema, odnosno zakonodavnih inicijativa koje će predati vladajućoj koaliciji ovih dana.

Predsjednik Laburista najavio je da će predložiti izmjenu Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti u onom dijelu koji se tiče "žena koje ispadaju iz sustava prava naknada za vrijeme nezaposlenosti, a još uvijek ne ostvaruju pravo na mirovinu ", istaknuo je Lesar te ocijenio kako je tu došlo do "nesporazuma dvaju zakona".

Također je najavio da će predložiti da se odmah ide s povećanjem neoporezivog dijela plaće s 1800 kuna na 2800 kuna. Osvrnuo se i na Opći porezni zakon i Zakon o poreznoj upravi.

"To je paket koji se veže na funkcioniranje porezne uprave koji obvezuje da se kod svakog poreznog obveznika izvrši usporedba prihoda, primanja i imovine te bi se na taj način lakše otkrilo porijeklo kolekcije satova, umjetnina, jahti, lovišta ili nečega što netko posjeduje a nije prošlo kroz porezne knjige", kazao je Lesar.

Najavio je i da će u proceduru ponovno staviti Zakon o javnoj uporabi hrvatskog jezika za kojeg smatraju da ga je "jako bitno usvojiti prije ulaska u Europsku uniju".