c S
Dnevne novosti

Vesna Pusić sastala se s američkim veleposlanikom Foleyem

05.01.2012 07:18 ZAGREB, 4. siječnja 2012.(Hina), Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Jamesa Foleya s kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dviju zemalja i o suradnji u NATO-u, priopćeno je iz MVEP-a.

Veleposlanik Foley uputio je čestitke ministrici Pusić na imenovanju na novu dužnost. Na sastanku je izraženo zadovoljstvo visokom razinom partnerskih i prijateljskih odnosa između dviju zemalja, ali i potencijalima za njihovo daljnje jačanje.

Posebno je istaknuta suradnja u sklopu NATO saveza i suradnja na području sigurnosnog partnerstva, kaže se u priopćenju. Govoreći o trenutnim prioritetima, Pusić je istaknula kampanju uoči referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kao i pripreme za provedbu arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o aktualnoj situaciji na prostoru jugoistočne Europe te istaknuli važnost suradnje Hrvatske i SAD-a u stabilizaciji tog područja i pomoći zemljama regije u reformskim i euroatlantskim integracijskim procesima.

Veleposlanik Foley izvijestio je ministricu Pusić i o planiranom drugom regionalnom Brown Forumu početkom travnja u Opatiji, u čijoj će organizaciji, uz američko veleposlanstvo, sudjelovati i Ministarstvo vanjskih poslova te druge hrvatske državne i gospodarske institucije, dodaje se u priopćenju.