c S
Dnevne novosti

Vlada: imenovanja i razrješenja

09.01.2012 07:26 ZAGREB, 5. siječnja 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu 2. sjednice raspravljala o kadrovskim pitanjima te je donijela više odluka o imenovanjima i razrješenjima.

Evelin Tonković imenovan je zamjenikom ministra unutarnjih poslova, Sandra Artuković Kunšt zamjenicom ministra pravosuđa, Snježana Španjol zamjenicom ministra poljoprivrede, a Vesna Nađ zamjenicom ministra branitelja, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću. Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, imenovani su i sljedeći pomoćnici ministara: Jagoda Botički pomoćnica je ministra uprave, a Ivo Milatić pomoćnik ministra gospodarstva.

U Ministarstvu gospodarstva razriješeni su ravnatelji Uprava: Darko Horvat, Siniša Šket, Ema Culi, Ivana Sučić, Sanja Rendić Miočević, Slavek Repić, Marija Rajaković i Tomislav Tomić, ravnatelj Ravnateljstva. Pomoćnicima ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovani su Nikola Mendrila, Perica Šolić i Vladimir Ferdelji, dok su Mirjana Mataušić-Pišl i Vesna Gantner Kuterovac imenovane pomoćnicama ministra poljoprivrede.

Robert Pende razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave u Ministarstvu turizma te imenovan pomoćnikom ministra turizma. Razriješeni su i Tanja Novotni Golubić, Andrea Tomić te Tomislav Vukovac, također ravnatelji Uprava u Ministarstvu turizma. Petar Skansi, Ankica Nježić i Saša Zelenika imenovani su pomoćnicima ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a razriješeni su ravnatelji Uprava: Hrvoje Meštić, Vini Rakić, Jozo Ćavar, Vesna Hrvoj Šic, Jasenka Đenović, Mirko Marković i Željko Klarić.

Tamara Perišić, Vladimir Stojsavljević i Zlatko Uzelac imenovani su pomoćnicima ministrice kulture, a Nebojša Kirigin pomoćnikom ministra unutarnjih poslova. U Ministarstvu unutarnjih poslova razriješeni su ravnatelji Uprava Žarko Katić, Željko Fiolić, Đoko Tepša i Andreja Benić. U Ministarstvu poduzetništva i obrta razriješeni su Ivan Zvonimir Galić i Brankica Novosel, ravnatelji Uprava.

Osim toga, Vlada je na sjednici razriješila dosadašnje tajnike ministarstava i dala ovlasti za obavljanje poslova glavnih tajnika ministarstava, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja glavnih tajnika ministarstava temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci. Tako je razriješen Siniša Pervan, a Mirjani Božić dana je ovlast za glavnu tajnicu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Danieli Petričević Golojuh dana je ovlast za glavnu tajnicu Ministarstva turizma, a Ines Milun za glavnu tajnicu Ministarstva branitelja. Vito Turšić dobio je ovlast za glavnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a Stanislava Rogić razriješena je te dužnosti. Marici Mikec dana je ovlast za glavnu tajnicu Ministarstva kulture, a Sandru Mustafagiću za glavnog tajnika Ministarstva poduzetništva i obrta.

U Ministarstvu unutarnjih poslova dužnosti tajnice ministarstva razriješena je Kristina Božićević. Petru Uzorincu dana je ovlast za glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Donesena je Odluka o određivanju člana Vlade Republike Hrvatske zaduženog za nacionalnu sigurnost, koji ujedno obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija, sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske.

Navedenom Odlukom ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić imenovan je na tu dužnost, a dosadašnja Odluka Vlade stavlja se van snage. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vid Mesarić, Ivica Petrinić, Marin Lukanović, Emina Višnić i Agata Juniku imenovani su članovima Upravnog odbora Zaklade „Kultura nova“. Elizabeta Mađarević i Juraj Jerin imenovani su savjetnicima potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Na osobni zahtjev, dužnosti savjetnika potpredsjednika Vlade razriješen je Marko Jurčić. Također, radi isteka sporazuma o premještaju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, s danom 31. prosinca 2011. godine, Ivica Glasnović razriješen je dužnosti savjetnika predsjednika Vlade, navodi se u priopćenju.