c S
Dnevne novosti

Vlada RH raspravljala o kadrovskim pitanjima

13.01.2012 07:19 ZAGREB, 12. siječnja 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu 3. sjednice raspravljala o kadrovskim pitanjima, priopćeno je iz Odnosa s javnošću Vlade RH.

Na prijedlog predsjednika Vlade imenovani su predstojnici sljedećih državnih ureda: Denis Čajo predstojnik je Državnog ureda za trgovinsku politiku, Dario Janković predstojnik je Državnog ureda za središnju javnu nabavu, a Mladen Pejnović imenovan je predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima (NN broj 150/2011.) razriješeni su ravnatelji uprava te imenovani pomoćnici ministara. Tako je u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Davorin Oršanić razriješen dužnosti ravnatelja Uprave te istodobno imenovan pomoćnikom ministra u istom ministarstvu. Pomoćnicima ministra graditeljstva i prostornoga uređena imenovani su i Ana Pavičić Kaselj te Danijel Meštrić. U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode razriješene su ravnateljice uprava Jasenka Nećak, Mira Medić i Marijana Mance Kowalski, a Goran Heffer, Nenad Strizrep i Davor Škrlec imenovani su pomoćnicima ministrice.

Nenad Smolčec razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave u Ministarstvu obrane, a Sunčana Vukelić imenovana je pomoćnicom ministra obrane. Jure Šarić i Joško Nikolić razriješeni su ravnatelji uprava u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a Zorica Lučić imenovana je pomoćnicom ministra istog Ministarstva. U Ministarstvu poljoprivrede pomoćnikom ministra imenovan je Dražen Kurečić.

Vlada je na sjednici u četvrtak  odredila ovlaštene osobe za obavljanje poslova glavnog tajnika ministarstava, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja glavnog tajnika ministarstva temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci. Tako je ovlast obavljanje poslova glavnog tajnika u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava dano Sanji Palčić. Tomislavu Mičetiću dana je ovlast za poslove glavnog tajnika Ministarstva uprave, a ta je ovlast povučena, radi odlaska na novi položaj, Sanji Palčić.

Osim toga, razriješeni su dosadašnji predstavnici Vlade RH i njihovi zamjenici u Gospodarsko socijalnom vijeću. Razriješeni su: Božidar Kalmeta, Đuro Popijač, Darko Milinović, Dražen Bošnjaković i Martina Dalić, te zamjenici predstavnika Krešimir Rožman, Zdravko Marić, Katja Matijević i Tomislav Mihotić. Predstavnicima Vlade RH u Gospodarsko socijalnom vijeću imenovani su: Radimir Čačić, Milanka Opačić, Orsat Miljenić, Slavko Linić i Mirando Mrsić, a zamjenicima Tamara Obradović Mazal, Darko Ledinski, Sandra Artuković Kunšt i Boris Lalovac.

Vlada je donijela Odluku kojom se ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina imenuje članom Skupštine Hrvatskih šuma d.o.o. U Agenciji za poljoprivredno zemljište razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća, Petar Čobanković, a imenovan Tihomir Jakovina. Predsjednik Upravnog vijeća spomenute Agencije te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju po položaju je ministar nadležan za poljoprivredu. Tako je i u toj Agenciji razriješen Petar Čobanković, a Tihomir Jakovina imenovan predsjednikom Upravnog vijeća, po položaju.

Ovlast za obavljanje poslova predstojnika državne uprave u županijama do imenovanja predstojnika ureda temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci, dana je Katarini Belec, za predstojnicu Ureda u Zagrebačkoj županiji, Đurđi Barić Dakić, za predstojnicu Ureda u Krapinsko-zagorskoj županiji, Željku Spudiću, za predstojnika Ureda u Karlovačkoj županiji, Branki Saks, za predstojnicu Ureda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, zatim Veri Pajalić, za predstojnicu Ureda u primorsko-goranskoj županiji, Editi Grubišić, za predstojnicu Ureda u Šibensko-kninskoj županiji, Mladenu Tomljanoviću za predstojnika Ureda u Istarskoj županiji, Baldu Pušiću za predstojnika Ureda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Branimiru Posavcu za predstojnika Ureda u Međimurskoj županiji te Mirku Vilajtoviću za predstojnika Ureda u Brodsko-posavskoj županiji.

Također, razriješeni su sljedeći predstojnici ureda državne uprave u županijama: Miljenko Plukavec, predstojnik Ureda u Varaždinskoj županiji, Branko Giba, predstojnik Ureda u Virovitičko-podravskoj županiji, Kornelija Rodić, predstojnica Ureda u Požeško-slavonskoj županiji, Marko Barišin, predstojnik Ureda u Osječko-baranjskoj županiji, Elena Nosić, predstojnica Ureda u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Damir Valčić, predstojnik Ureda u Zadarskoj županiji i Kata Tomljenović, predstojnica Ureda u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ovlast za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama do imenovanja predstojnika ureda temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci, dana je Ljerki Jović-Mikor, za predstojnicu Ureda u Varaždinskoj županiji, Katarini Boljevčan, za predstojnicu Ureda u Virovitičko-podravskoj županiji, Đurđi Babić, za predstojnicu Ureda u Požeško-slavonskoj županiji, Ivanu Plaščaku, za predstojnika Ureda u Osječko-baranjskoj županiji, Veljanu Radoljkoviću, za predstojnika Ureda u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ivi Gregovu za predstojnika Ureda u Zadarskoj županiji te Goranu Bošnjaku za predstojnika Ureda u Vukovarko-srijemskoj županiji.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom Petar Čobanković te je na dužnost predsjednika imenovan Radimir Čačić. Također, dosadašnji zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Agencije Domagoj Milošević razriješen je, te je na tu dužnost imenovan Neven Mimica. Isto tako, razriješeni su Branko Bačić, Damir Bajs, Đuro Popijač, Davor Majetić i Mladen Novosel, dosadašnji članovi Upravnog vijeća Agencije te su novim članovima imenovani Zlatko Komadina, Tihomir Jakovina, Veljko Ostojić te ponovno Davor Majetić i Mladen Novosel, navodi se u priopćenju.