c S
Dnevne novosti

Ministar Jovanović najavio rad na izmjenama Zakona o športu

31.01.2012 07:24 ZAGREB, 30. siječnja 2012.(Hina), Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je na sastanku s predstavnicima niza sportskih ustanova i javnih tijela iz područja sporta početak rada na izmjenama i dopunama Zakona o športu te pozvao njih osobno, kao i organizacije koje predstavljaju, da svojim iskustvom, prijedlozima i suradnjom pomognu Ministarstvu u oblikovanju nove legislative.

Ministar je imenovao i skupinu kako bi najavljeni posao mogao početi, navodi Služba za odnose s javnošću MZOS-a u priopćenju kojim je izvijestila o sastanku održanu bez prisutnosti medija.

U inicijativnu skupinu za pripremu rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o športu imenovani su pomoćnik ministra Petar Skansi, predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Biserka Vrbek, predsjednica Nacionalnoga vijeće za sport Danira Nakić Bilić, predsjednik Kluba hrvatskih olimpijaca Zoran Primorac, članica Izvršnog odbora Riječkoga saveza sportova Verica Mance, docent na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Mario Baić te Branimir Horvat, direktor turnira PBZ Zagreb Indoors.

Jovanović je najavio i da će biti pokrenuta široka i strukturirana javna rasprava o ulozi i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj kako bi se odredile strateške smjernice dugoročnog razvoja sporta u Hrvatskoj, utvrdili operativni ciljevi i odgovarajući rokovi te konkretne aktivnosti da se ti ciljevi i ostvare.

Pri tome je, navodi se, ministar naglasio da će sadržajno oblikovanje unaprjeđenja sustava sporta u RH prepustiti onima iz sustava sporta - sportašima, sportskim organizacijama te javnim ustanovama vezanim uz sport. Ministarstvo će pak preuzeti logističko i organizacijsko vođenje toga projekta te praćenje i koordinaciju provedbe planiranih aktivnosti.

Uz ministra Jovanovića i suradnike na sastanku su bili i predstavnici HOO-a, Nacionalnoga vijeća za sport, Kluba hrvatskih olimpijaca, zagrebačkoga i splitskoga Kineziološkog fakulteta, Zagrebačkoga športskog saveza, Splitskoga saveza športova, Riječkoga sportskog saveza, Zajednice športskih udruga grada Osijeka te Športske zajednice Osječko-baranjske županije.