c S
Dnevne novosti

Barroso čestitao Milanoviću i pozvao na nastavak reformi

31.01.2012 07:20 BRUXELLES, 30. siječnja 2012.Hina, Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso čestitao je u ponedjeljak hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću na uspješnom rezultatu referenduma o pristupanju EU-a i pozvao hrvatsku Vladu da nastavi s reformama i ispuni obveze koje je Hrvatska preuzela u pristupnim pregovorima.
"Prije neformalnog sastanka Europskog vijeća, predsjednik Barroso se sastao s novim hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem. Predsjednik Barroso mu je čestitao na njegovu nedavnom imenovanju i uspješnom rezultatu nedavno održanog referenduma o pristupanju.

Naglasio je da nova hrvatska Vlada s ovim čvrstim mandatom treba nastaviti reformskim putem prema punom članstvu u EU-u u srpnju 2013. i osigurati da se u potpunosti ispoštuju obveze preuzete u pristupnim pregovorima, posebice u području pravosuđa, ljudskih prava i tržišnog natjecanja", kaže se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici predsjednika Europske komisije.

"Komisija će nastaviti nadzirati taj proces", kaže se u priopćenju i dodaje da su Barroso i Milanović razgovarali i o summitu i da su se "složili oko poticanja rasta i zapošljavanja za europske građane".