c S
Dnevne novosti

RH može i dalje računati na Mađarsku

01.02.2012 07:18 ZAGREB, 31. siječnja 2012.(Hina), Mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Gabor Ivan izjavio je u utorak, na sastanku s Miloradom Pupovcom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora, da Hrvatska i njezine institucije i nadalje mogu računati na podršku Mađarske u vremenu do ulaska u članstvo u EU, kako bi se ratifikacijski proces završio na vrijeme, a hrvatske institucije pripremile za funkcioniranje unutar EU-a, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću.

Pupovac je zahvalio na trudu i pomoći koju je Mađarska bezrezervno davala Hrvatskoj u pristupnom procesu, posebice u njegovu završetku tijekom mađarskog predsjedanja EU-om, u kojem je Hrvatska zatvorila najzahtjevnija pregovaračka poglavlja te uspješno okončala ukupan proces pregovora u lipnju prošle godine.

"Snažna i aktivna podrška Mađarske bila je od iznimnog značaja za Hrvatsku i nadamo se da će se naša suradnja na svim razinama nastaviti i intenzivirati", rekao je Pupovac. Obostrano je ocijenjeno da su bilateralni odnosi Hrvatske i Mađarske odlični, a međuparlamentarna suradnja najintenzivnija u regiji i može poslužiti kao primjer suradnje dviju susjednih zemalja.