c S
Dnevne novosti

Vijeće za Hrvatsku - NE u EU prestaje s radom

06.02.2012 07:16 ZAGREB, 4. veljače 2012.(Hina), Zatvaranjem biračkih mjesta, a zatim i proglašavanjem službenih rezultata referenduma, prestaje zadaća, a time i razlog okupljanja vijeća pod imenom Vijeće za Hrvatsku - NE u EU, izvijestilo je to neformalno koordinativno tijelo koje je bilo sastavljeno od predstavnika registriranih stranaka, udruga i neformalnih grupa.

U tek nešto više od mjesec dana od okupljanja, ta "vrlo heterogena skupina različitih organizacija i pojedinaca, bez ikakve financijske pomoći od strane Vlade, uz sveopću medijsku blokadu i mogućnost otvorene i ravnopravne javne rasprave, u velikoj mjeri uspjela je hrvatskim građanima predočiti čvrste argumente ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji nedvosmisleno ukazuju na beskorisnost i krajnju štetnost za nacionalne interese i većinu hrvatskih građana, stoji u priopćenju s posljednje sjednice Vijeća, održane 2. veljače.

Vijeće drži da je za budućnost Hrvatske, bez obzira na ishod referenduma, nužno iskoristiti sveprisutnu sinergiju, pa je na sjednici zaključeno da je poželjno pronaći modalitet suradnje na svim razinama, bez obzira na način uređivanja međusobnih odnosa. Pojedinci koji svoj angažman ne pronalaze u programski i operativno definiranim grupama, svoj rad mogu nastaviti u Vijeću za Hrvatsku - NE u EU s izmijenjenim imenom, u postojećem neformalnom obliku, ali u krugu samo pojedinačno angažiranih ljudi, dok će dio stranaka pronaći svoj model udruživanja i suradnje, dodaje se u priopćenju.

Obavijest o prepuštanju rada Vijeća pojedinačno politički angažiranim osobama zajednički su potpisali Akcija za bolju Hrvatsku, Volim Hrvatsku, Demokratska stranka žena, Jedino Hrvatska, Savez za promjene i Obiteljska stranka.