c S
Dnevne novosti

Pusić primila irskoga veleposlanika

07.02.2012 07:16 ZAGREB, 6. veljače 2012.(Hina), Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u ponedjeljak u oproštajni posjet Thomasa Bradyja, veleposlanika Irske u Hrvatskoj, sa sjedištem u Ljubljani, priopćeno je iz MVEP-a.
Bilateralni odnosi obostrano su ocijenjeni vrlo dobrima, a s hrvatske strane posebno je iskazan interes za otvorenjem irskog veleposlanstva u Zagrebu, čime bi se dodatno intenzivirala suradnja između dviju država.

Ministrica Pusić zahvalila je veleposlaniku Bradyju na osobnom angažmanu tijekom obavljanja dužnosti, a također je uputila zahvalu Irskoj na potpori koju je pružala Hrvatskoj tijekom pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji. Izrazila je nadu i u što skoriju irsku ratifikaciju ugovora o pristupanju Hrvatske Uniji.

Veleposlanik Brady dao je punu potporu ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije te izrazio uvjerenost u brzu ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u Irskoj, napomenuvši kako ne vidi niti jednu političku prepreku u Irskoj koja bi na to mogla utjecati.

Na sastanku je također bilo riječi o aktualnoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u Europskoj uniji, a ukratko su razmijenjene i informacije o mjerama proračunske racionalizacije u Hrvatskoj i Irskoj.

Ministrica Pusić izvijestila je veleposlanika Bradyja i o ovogodišnjem tradicionalnom održavanju Croatia Summita, na kojem se očekuje i sudjelovanje irskih predstavnika, kaže se u priopćenju.