c S
Dnevne novosti

Linić: o "Vjesniku" sam iznio osobno mišljenje

14.02.2012 07:03 ZAGREB, 13. veljače 2012.(Hina), Ministar financija Slavko Linić izjavio je u ponedjeljak navečer za RTL kako se na sjednici Vlade nije raspravljalo o "Vjesniku" ni da će se te dnevne novine ugasiti, a da je na novinarski upit nakon Vladine sjednice, iznio svoje osobno mišljenje o "Vjesniku".

Gostujući u dnevniku RTL-a ministar Linić je govorio o prijedlogu Državnoga proračuna, a na pitanje novinara osvrnuo se i na svoju izjavu vezano za "Vjesnik", te na nagađanja medija da će Vlada ugasiti "Vjesnik". Ministar financija naglasio je kako se o tome nije razgovaralo na sjednici Vlade te da njegova izjava nakon sjednice govori i o njegovoj komunikaciji s medijima kojima iznosi svoje mišljenje kada ga mediji pitaju što on o nekoj temi misli.

"To na Vladi nije bilo raspravljano niti je to odluka Vlade; ja vam mogu reći svoje mišljenje pa ako vi onda obmanete javnost i kažete da je to odluka Vlade - vi ste zaista obmanuli javnost", rekao je Linić, na pitanje o gašenju "Vjesnika". Ponovio je kako je ono što je rekao o "Vjesniku" njegovo osobno mišljenje, a ne njegov prijedlog.

Ali, istaknuo je, moramo znati da "Vjesnik" koji se razbija, i gdje je štamparija koja ga je mogla 'nositi' otišla na jednu stranu, a izdavaštvo 'ostalo' na drugome mjestu, da to izdavaštvo za sebe ne privređuje, nema prihoda i takva tvrtka jednostavno nema budućnosti; ona će se sama od sebe ugasiti, kazao je. Ministar Linić ponovio je kako je to što je rekao, njegovo mišljenje. I glasnogovornica Vlade RH Ivana Grljak potvrdila je Hini da "Vlada nije donijela nikakvu odluku o Vjesniku".