c S
Dnevne novosti

Zagreb: predstavljen projekt e-Redar

16.02.2012 07:01 ZAGREB, 15. veljače 2012.(Hina), U zagrebačkoj Gradskoj upravi u srijedu je predstavljen projekt e-Redar koji omogućuje trenutačni pregled svih radova i prijavu svih nepravilnosti koje su komunalni redari uočili u Zagrebu.

Na predstavljanju projekta, uz zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, bili su i pročelnici nekoliko gradskih ureda te direktori podružnica Zagrebačkog holdinga. Ističući kako je projekt e-Redar jedan od najvećih, gradonačelnik Bandić rekao je da se njegovom realizacijom Zagreb svrstao među pet europskih gradova koji su pokrenuli takve projekte.

Naglasio je kako se tim projektom omogućuje pregled "svih kapitalnih projekata s lokacijama izvođenja i planiranim rokovima završetka", pregled i nadzor nad izvođenjem prekopa koji imaju valjanu suglasnost Zagrebačkih cesta, praćenje radova i održavanje gradskih cesta te pregled radova koji su u tijeku, a financiraju se iz programa vijeća gradskih četvrti. "Tim projektom ćemo na centralnom mjestu u gradskoj upravi na interaktivnoj karti odmah moći vidjeti što se u gradu radi, štedit ćemo sredstva te biti efikasniji i djelotvorniji", rekao je Bandić i pozvao na suradnju sve one koji su uključeni u taj lanac.

Dodao je kako će se tim projektom spriječiti nepravilnosti koje su se događale."Ovo je povijesni dan za grad Zagreb, a crni dan za one koji su do sada lovili u mutnom. U Zagreb treba uvesti reda i europske standarde", rekao je Bandić i dodao kako će sada onaj tko bude prekopao cestu a ne bude zatražio rješenje za to - sanirati cijelu cestu."Neće više biti evo mraka, evo rođaka", rekao je, ističući kako će se tim projektom vidjeti što koji komunalni redar radi i kuda se kreće. "Nema više tko se  nije skrio, magarac je bio", dodao je Bandić.

Predstavljajući projekt voditelj Odjela komunalnog redarstva Goran Bošnjak kazao je kako će komunalni redar, kada uoči nepravilnosti, mobilnom aplikacijom automatski poslati obavijest službama zaduženim za njihovo rješavanje. Također, mobilna aplikacija komunalnim redarima na terenu omogućuje istodobni pregled o tome ima li određeno radilište izdanu i valjanu suglasnost. Bošnjak je kazao i da se tim sustavom predviđa obraditi oko 10.000 predmeta na godinu, što će smanjiti troškove poslovanja, omogućiti bržu kontrolu rada te ažurno praćenje projekata i mogućih nepravilnosti.