c S
Dnevne novosti

Vesna Pusić u Bruxellesu

27.02.2012 07:12 ZAGREB, 24. veljače 2012.(Hina), Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će 27. i 28. veljače u Bruxellesu, na sastancima Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za opće poslove Europske unije, priopćeno je u petak iz MVEP-a.

Na sastanku Vijeća za vanjske poslove, koji će se održati u ponedjeljak pod predsjedanjem visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, razmotrit će se aktualna situacija u Siriji i Egiptu.

Ministri će također razmijeniti mišljenja o bliskoistočnom mirovnom procesu i usvojiti zaključke o južnom Kavkazu. Predviđena je i rasprava o rezultatima dijaloga Srbije i Kosova.

Tijekom sastanka Vijeća za opće poslove Europske unije, u utorak, ministri će razmotriti nacrte zaključaka za predstojeći sastanak Europskog vijeća (1. i 2. ožujka), posvećen ekonomskim temama.

U skladu sa zaključcima Europskog vijeća iz prosinca prošle godine Vijeće za opće poslove razmotrit će i zahtjev Srbije za stjecanjem statusa države kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji.

U utorak je predviđen i radni ručak ministara s predsjedavajućim Europskog vijeća Hermanom van Rompuyem. Na marginama sastanaka ministarskih Vijeća predviđeni su bilateralni susreti ministrice Vesne Pusić.