c S
Dnevne novosti

Kraljević: Od uvođenja nadzornih kamera zabilježeno oko 3500 prekršaja

06.03.2012 07:14 ZAGREB, 5. ožujka 2012.(Hina), Od uvođenja nadzornih kamera, tijekom protekla tri mjeseca, u Zagrebu je zabilježeno oko 3500 prekršaja vozača koji nisu poštivali prometna pravila i parkirali su na nepropisnim mjestima, a gradska kontrola i dalje se nastavlja.

Voditelj prometnog redarstva Grada Zagreba Mate Kraljević tako je najavio da će početkom slijedećeg tjedna nove kamere biti postavljene i na lokaciji Heinzelova-Nemčićeva, a uskoro će se proširiti i na lokaciju Draškovićeva-Trg burze, ali i u Sesvete.

Planirano je da do kraja godine kamerama bude "pokriveno" ukupno 75 lokacija, kazao je Kraljević. Podsjetio je da 18 kamera već postoji na šest lokacija u gradu i to u Šubićevoj ulici, od Martićeve ulice do Kvaternikovog trga i u Martićevoj od Šubićeve do Heinzelove ulice.

Kraljević navodi da su obavijesti o kaznama odaslane nesavjesnim vozačima, a najčešće se kažnjavaju parkiranje na pješačkom prijelazu i u voznom traku, no napominje da njima nije cilj zarada.

"Želimo da se vozači nauče ponašati u prometu, a ne zaraditi na njima. Takav način kontrole pomaže i zbog toga ćemo povećati područje djelovanja", rekao je Kraljević.

Smatra i da bi građani trebali stjecati naviku korištenja javnih garaža koje su često prazne umjesto da parkiraju na nedopuštenim mjestima.