c S
Dnevne novosti

Konferencija veleposlanika RH o hrvatskoj vanjskoj politici

07.03.2012 07:10 ZAGREB, 6. ožujka 2012.(Hina), Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorit će u srijedu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP) trodnevnu konferenciju veleposlanika RH te održati izlaganje o smjernicama hrvatske vanjske politike, a sudionicima konferencije obratit će se i predsjednik Ivo Josipović, priopćilo je ministarstvo.

Prema priopćenju, u uvodnom dijelu konferencije "Novi izazovi, ciljevi i uloge vanjske politike Republike Hrvatske", govorit će šefica hrvatske diplomacije a sudionicima će se obratiti predsjednik Ivo Josipović.

U drugom dijelu konferencije, u poslijepodnevnim satima, o smjernicama gospodarske politike i diplomacije govorit će prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, a na temu kulturne diplomacije izlaganje će održati ministrica kulture Andreja Zlatar Violić.

Konferencija je zatvorena za javnost, a o njoj će nakon završetka uvodnog dijela izjave novinarima dati predsjednik Josipović i ministrica Pusić.