c S
Dnevne novosti

Sabor o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi

08.03.2012 07:26 ZAGREB, 7. ožujka 2012.Hina, Zastupnici Hrvatskog sabora su raspravljali o Izvješću o obavljenoj reviziji učinkovitosti javne nabave u Hrvatskoj pošti d.d.

Prethodno je u raspravi o Izvješću o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja poslovnim prostorima u vlasništvu Republike Hrvatske u ime Kluba Hrvatskih laburista - stranke rada Branko Vukšić ustvrdio kako bi to izvješće trebalo biti poslano glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Upravljanje nekretninama mora biti javno predvidljivo, učinkovito i odgovorno, sve što sada nije, upozorio je Vukšić. Naveo je da su prihodi od prodaje i zakupa nekretnina u vlasništvu RH u četiri godine iznose 112,5 milijuna kuna, a rashodi čak 1,027 milijardi kuna.

Poručio je da treba napraviti reviziju svih zakupljenih prostora, ustvrdivši da se bez ikakve dvojbe radi o još jednoj pljački, koja ne bi smjela otići u zastaru.

Zastupnici Hrvatskog sabora će rad nastaviti raspravom o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi kojim se vraća pravna osobnost centrima za socijalnu skrb, a pritom ne dira u dosadašnja socijalna prava. Donošenje takvog zakona je preduvjet za decentralizaciju socijalne skrbi koju se planira provesti.