c S
Dnevne novosti

Sabor uvrstio dva Zakona po hitnom postupku, za treći nema kvoruma

15.03.2012 07:26 ZAGREB, 14. ožujka 2012.Hina, Hrvatski sabor na početku sjednice po hitnom je postupku u proceduru uvrstio dvije izmjene Zakona, a takvom su se postupku usprotivili Jadranka Kosor (HDZ) i Hrvatski laburist Nikola Vuljanić ocjenjujući da uvrštavanje Zakona po hitnom postupku može sličiti na izvanredno stanje u državi.

Po hitnom postupku u proceduru su uvršteni prijedlozi izmjene Zakona o državnim službenicima i izmjene Zakona o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina. "Iznenadit ćete se. I ja sam za to da zakoni idu po redovnoj proceduri", kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem.

Dodao je kako će tražiti od Vlade RH da što više zakonskih prijedloga ide u redovitu proceduru, a u hitni postupak s posebnim obrazloženjem. Izmjena Zakona o grobljima, međutim, ide u redovitu proceduru jer u trenutku glasovanja u sabornici nije bilo kvoruma.

"Ni jedan od tih Zakona ne zaslužuje hitnu proceduru", ocijenila je Kosor, a i Vuljanić je pitao kad će konačno dobiti zakone koji idu u redovitu proceduru i u normalni postupak. "Ovako sličimo na glasačku mašineriju koja samo diže lijevu ili desnu ruku", kazao je.