c S
Dnevne novosti

Zapovjednik NATO-a očekuje skoro članstvo Crne Gore

15.03.2012 07:16 PODGORICA, 14. ožujka 2012.(Hina), Zapovjednik snaga NATO-a u Europi, američki admiral James G. Stavridis, izjavio je u srijedu u Podgorici kako je osobno uvjeren da će Crna Gora uskoro ostvariti punopravno članstvo u NATO-u.

Prema priopćenju crnogorske vlade, Stavridis je u razgovorima s crnogorskim dužnosnicima izrazio zadovoljstvo napretkom Crne Gore i njezine vojske prema NATO-u.

Pritom je izrazio "osobno uvjerenje da će (Crna Gora) uskoro ostvariti punopravno članstvo u savezu", navedeno je u priopćenju. Stavridis je odao priznanje crnogorskoj vojsci za, kako je rekao, "sjajno obavljen posao u NATO-voj mirovnoj misiji u Afganistanu, gdje u zajedničkom naporu sa saveznicima pridonosi uspostavljanju mira u toj zemlji".

U razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i drugim crnogorskim dužnosnicima, Stavridis je spomenuo i druge uspješne oblike suradnje, prije svega u borbi protiv terorizma i gusarstva te operacija spašavanja iz zraka i na moru.

Stavridis je sugovornicima u Podgorici poručio da nastave provoditi reforme i ispunjati obveze, što će, kako je rekao, "biti prepoznto i nagrađeno članstvom u NATO-u".