c S
Dnevne novosti

Sabor o radu Nacionalnog vijeća za šport

16.03.2012 07:16 ZAGREB, 15. ožujka 2012.(Hina), Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Izvješću Nacionalnog vijeća za šport za razdoblje od 18. lipnja 2010. do 31. prosinca 2011. godine.

Nacionalno vijeće za šport osnovano je 18. lipnja 2010. kao najviše stručno tijelo koje brine za razvoj i kvalitetu športa u Hrvatskoj.

U svom prvom izvješću Vijeće među ostalim navodi kako, poštujući dosadašnje velike uspjehe hrvatskih športaša na međunarodnim natjecanjima te svjesno značajne uloge športa u hrvatskom društvu, smatra nužnim sastaviti objektivne, precizne i cjelovite pokazatelje o trenutnom stanju hrvatskog športa.

U tom smislu potrebnim smatraju izraditi niz projektnih studija, kojima bi se na temelju analiza i zaključaka omogućilo jasnije određenje trenutnog stanja u sustavu športa.

Te bi studije, ističu u Vijeću, bile prvi korak za izradu cjelovite strategije razvoja športa u Hrvatskoj čija se izrada planira u 2013. godini.

U Vijeću smatraju kako bi ta studija zakonodavcu poslužila kao temelj za izradu nacionalnog programa športa koji bi utvrdio ciljeve i zadaće razvoja športa, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva te nositelje razvoja i mjere kontrole njihove provedbe.