c S
Dnevne novosti

Izraelsko izaslanstvo u Hrvatskom saboru

21.03.2012 07:14 ZAGREB, 20. ožujka 2012.(Hina), Saborski odbor za vanjsku politiku održao je u utorak sastanak s izaslanstvom izraleskoga ministarstva vanjskih poslova, a razgovaralo se o hrvatskome skorom pristupanju Europskoj uniji, odnosima sa susjednim zemljama te o stanju na Bliskome istoku, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac izrazio je zadovoljstvo odnosima dviju zemalja. Bilateralna je suradnja intenzivna i u uzlaznoj putanji, rekao je.

Središnje teme razgovora bile su skoro pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i odnosi s susjednim državama, a izraelsko je izaslanstvo upoznalo domaćine sa razvojem situacije na Bliskom istoku, kaže se u priopćenju. Voditelj izraelskog izaslanstva Pinchas Avivi naglasio je da Izrael podupire nastojanja da se stanje na Bliskome istoku stabilizira.

Govoreći o skorom pristupanju Hrvatske EU-u, Milorad Pupovac rekao je da je glavni vanjskopolitički cilj Hrvatske dovršetak procesa ratifikacije te pozicioniranje Hrvatske unutar EU-a. Hrvatska će i dalje snažno podupirati suradnju sa susjednim državama, naglasio je, posebno u kontekstu približavanja država regije Uniji.

Odnosi Hrvatske i Izraela ulaskom Hrvatske u EU dobit će i novu dimenziju te otvoriti šire mogućnosti za intenziviranje suradnje, kaže se u saborskome priopćenju.