c S
Dnevne novosti

Ministri pravosuđa Hrvatske i Srbije razgovarali o suradnji

22.03.2012 07:20 MOROVIĆ/ZAGREB, 21. ožujka 2012.(Hina), Ministar pravosuđa Republike Hrvatske, Orsat Miljenić, i ministrica pravde Republike Srbije, Snežana Malović, razgovarali su u mjestu Morović, u Srbiji, u blizini granica dviju država, "o poboljšanju suradnje dvaju ministarstava i ostalim otvorenim pitanjima vezanim uz poboljšanje međunarodne pravne pomoći, a posebno na području izručenja, preuzimanja izvršenja kaznenih presuda i predmeta ratnih zločina", priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa RH.

"Još jednom je istaknuta potreba procesuiranja svih ratnih zločina, kao i važnost reguliranja toga pitanja međudržavnim sporazumom između republika Hrvatske i Srbije. Ministri su istakli kako je nužno da se što prije uklone zakonodavne i druge prepreke u objema državama za učinkovito procesuiranje i suradnju na tom području", navodi se u priopćenju.

Ministar Miljenić i ministrica Malović "ocijenili su da je suradnja ministarstava pravosuđa, kao i pravosudnih tijela Hrvatske i Srbije u zadnje vrijeme zamjetno napredovala ali i da je treba u budućnosti intenzivirati". "Posebna tema razgovora bilo je iskustvo Republike Hrvatske u pregovorima s EU, posebno po pitanjima Poglavlja 23, koja se odnose na pravosuđe", stoji u priopćenju iz Ministarstva pravosuđa RH.