c S
Dnevne novosti

Ministar Kotromanović primio indonezijskog veleposlanika

27.03.2012 07:14 ZAGREB, 26. ožujka 2012.(Hina), Ministar obrane Ante Kotromanović primio je u ponedjeljak u nastupni posjet veleposlanika Republike Indonezije u RH Agusa Sardjana, naglasivši kako dvije zemlje imaju dobre i prijateljske odnose koji sad mogu dobiti i novu dimenziju kroz razvoj obrambene suradnje, priopćeno je iz ministarstva obrane.

Pritom je ministar, prema priopćenju, posebno istaknuo mogućnost vojno-tehničke suradnje na području vojne industrije.

"Imamo dobro razvijenu vojnu industriju, proizvodi naših domaćih tvrtki prepoznati su i na drugim tržištima i tu, ali i kroz transfer tehnologija, vidim potencijal za razvoj suradnje", istaknuo je Kotromanović.

Izrazio je spremnost Ministarstva obrane na razvoj obrambene bilateralne suradnje i na drugim područjima, što bi se trebalo definirati u zajedničkom Sporazumu o suradnji između dvaju ministarstava obrane, kaže se u priopćenju.

Veleposlanik Sardjana zahvalio se ministru Kotromanoviću na iskazanoj želji za jačanjem suradnje i na obrambenom planu, istaknuvši kako u uvjetima povećanog vojnog budžeta za OS Indonezije svakako postoji interes za proširenjem suradnje na vojno-tehničkom planu sa RH, zaključuje se u priopćenju.